po 17.10.2022
Aktuální zprávy

Filip Kaloč: Je to obrovská úleva

Střílení gólů není hlavní náplní jeho činnosti, ale když už se Filip Kaloč trefí, nezřídka je z toho gól přímo výstavní. Stejně jako v nedělním utkání se Slováckem, kdy si za stavu 2:1 počíhal za hranicí šestnáctky na odražený míč a napálil jej levačkou přímo z voleje. To mohl Filip Nguyen dělat v brance Slovácka, co chtěl, na „Kalyho“ ránu, která přistála u tyče, dosáhnout nemohl... Baník tímto okamžikem vykročil vstříc jistotě vítězství.

Taková trefa se nepodaří každý den…

Byl to odražený balon, nějaká hlavička od jejich stopera, jestli se nepletu. Dotlačil jsem se tam před šestnáctku, abych měl případný odražený balon, a když to letělo proti mně, naběhl jsem si na to, trefil to a spadlo to tam.

Váš gól na 3:1 definitivně stvrdil zisk tří bodů…

Je to obrovská úleva. Od začátku sezony se nám doma nedařilo, hodně zápasů jsme zkazili. A byly to zápasy s papírově slabšími soupeři. Tohle vítězství se Slováckem je pro nás nesmírně cenné. Hlavně, tím, že bylo doma před našimi fanoušky.

Trenér Pavel Hapal vám naordinoval systém 4-1-4-1. Jak jste se v něm cítil?

Každý trenér má svůj styl, který chce hrát. My jsme si k tomu s trenérem něco řekli, on mi řekl, co by si ode mě představoval. Snažil jsem se to plnit a snad jsem to v nějaké míře i plnil. Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli. V první půlce nám to celkem fungovalo, ve druhé., když bylo Slovácko v deseti, už to bylo horší. Když hráli v deseti, viděli jsme, že jsou na tom fyzicky dobře. My jsme tam udělali dvě tři ztráty za sebou a měli jsme trochu problém. Ale jsme všichni rádi, že jsme to zvládli za tři body.

V poločase byly karty rozdány výborně. Baník vedl 2:0, soupeř hrál bez vyloučeného Kalabišky…

Ano, bylo to 2:0 v poločase. Říkali jsme si v šatně, že to nechceme podcenit, že na ně prvních dvacet minut po půli chceme vletět. Ale moc se nám to nepodařilo. Měli jsme tam zbytečné ztráty, po kterých oni chodili do brejků. Tím jsme je dostali do hry. Naštěstí jsme to ustáli, podržel nás i Lašty, nějaké dva tři góly tam vychytal.

Příprava na utkání se Slováckem byla specifická, seznamovali jste se s novým trenérem…

Ano, ale tyhle změny se prostě dějí. Z jedné části je to asi i naše vina. Stalo se, vedení takto rozhodlo, my to museli přijmout, otočit list a doufám, že tím začalo něco nového a že na tohle vítězství navážeme.

12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma