po 18.3.2024
A-tým

Filip Blažek: Dvakrát jsem se zastřeloval

Vstřelil svůj první ligový gól za Baník. A hned takový, který znamenal tři body. Protože právě díky gólu Filipa Blažka vyhrál Baník na hřišti Pardubic 1:0.

Jak byste utkání Baníku v Pardubicích zhodnotil?

Rozdělil bych to na dva poločasy. V tom první jsme nebyli až tak aktivní a nehráli jsme naši hru. O přestávce jsme si řekli, co je třeba změnit. A ve druhém poločase to bylo vidět. Zjednodušili jsme hru a snažili jsme se hrát lépe s míčem. A to se nám podařilo.

Asi s výjimkou závěrečných minut, kdy to bylo ze strany Baníku proti oslabenému soupeři možná zbytečně nervózní...

Ano, zbytečně, to jsme si pak po zápase taky řekli. V takové situaci je důležité dohrát to do klidu. Podržet míč, což se nám chvíli dařilo, ale pak jsme soupeři dali zbytečně nějaké standardky, z toho vyplynuly i nějaké možnosti, my jsme byli naopak nervózní na míči. Místo toho jsme mohli možná už dřív dát na 2:0 a zápas mohl být úplně jiný.

Váš gól padl po situaci, která se v utkání opakovala možná třikrát. Nejméně třikrát jste zavíral prostor u zadní tyče a dostal se k hlavičce. Ta třetí vyšla...

Na tréninku to nacvičujeme a trenér to po mně důrazně chce, abych v tom prostoru byl. V tom zápase jsem se dvakrát zaměřoval, potřetí to vyšlo.

Závěr utkání byl poněkud nervózní i pokud jde o průchod emocí. Baníkovci ale situaci zvládli a do hádek a strkanic se zatáhnout nenechali...

Je zbytečné se v takové chvíli do něčeho zapojovat, člověka to vyhodí z koncentrace. My jsme se snažili hrát svou hru, zbytečně se nenechat oslabit a udržet tři body.

Znovu se podařilo zvítězit na hřišti soupeře, ale...

Ano, ale chce to teď konečně prolomit to i doma. Máme teď před sebou dva týdny přípravy, ten první bude těžký, v tom druhém už se budeme připravovat na zápas. I když si nemyslím, že by za tím, proč se nám doma výsledkově nedaří, byl nějaký konkrétní důvod. Myslím, že je to spíš shoda náhod. Ale prolomit to musíme. Teď jsme přivezli body z venku, to byl první důležitý krok, za dva týdny musíme udělat ten další, vyhrát konečně doma.


10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
0
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych