čt 24.8.2023
A-tým

Eneo Bitri přestupuje do Valerengy

Albánský stoper Eneo Bitri opouští Baník. Za pár dnů sedmadvacetiletý obránce přestupuje do norského klubu Valerenga IF.

Eneo Bitri se s Ostravou loučí po sedmi měsících. Hráč, který na Bazaly přišel v lednu z FK Partizani Tirana, kývnul na nabídku klubu z norského hlavního města a v Oslu dnes podepsal i kontrakt.

„Nebudeme tvrdit, že nás to nemrzí. Eneo tady šel herně hodně nahoru a získal si své místo v základní sestavě. Z Norska ale obdržel na naše poměry opravdu lukrativní nabídku, a přestože i my jsme mu dali návrh nové smlouvy a jednali o nových podmínkách, on vyjádřil touhu odejít. Samozřejmě, smlouvu měl ještě skoro na rok s následnou opcí a mohli jsme tedy naléhat na to, aby ji dodržel, ale držet za každou cenu hráče, který chce jít pryč, by bylo spíše kontraproduktivní. Navíc i nabídka pro Baník byla finančně zajímavá,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Baník má i přes odchod Bitriho na soupisce áčka další čtyři střední obránce a také Patrika Měkotu v béčku. „Nestojí to tak, že bychom teď okamžitě museli za jakoukoliv cenu dovést nového stopera, když jeden odešel. Hráči, které v kádru máme, svou kvalitu mají. My hráčský trh monitorujeme nepřetržitě a průběžně si situaci analyzujeme. Ale nebudu předjímat, zda ještě v tomto přestupním okně k nějakému příchodu dojde. To je otevřené,“ dodal Luděk Mikloško.

12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
7
Karel
Pojezný
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška