so 10.6.2023
Aktuální zprávy

Devatenáctce titul unikl

Zůstali před branami. Baníkovská devatenáctka mistrovský titul nakonec nevybojovala, i když se o něj na Spartě statečně prala. Ostravané dokázali v utkání 30. kola 1. celostátní ligy dorostu odpovědět na vedoucí gól Sparty vyrovnáním, nicméně kýžený vítězný gól, který by Slezany posunul k titulu, nepřišel. Deset minut před koncem naopak pečetila Sparta své vítězství gólem na konečných 2:1.

Ačkoliv se Baník snažil eliminovat úvodní aktivitu Sparty, v 11. minutě prohrával. Na centr z pravé strany si u vzdálenější tyče vyskočil Stárek a hlavou zblízka otevřel skóre.

Baník dokázal vyrovnat a vrátit se do hry. Jiří Koutný z pravé strany perfektní přihrávkou do šestnáctky našel Michala Málka, ten míč nekompromisně napálil do sparťanské branky a bylo to 1:1.

Vyrovnávací gól mladé baníkovce povzbudil, Slezané byli najednou odvážnější i ve hře jeden na jednoho, nicméně stav zůstal do pauzy vyrovnaný.

Na začátku druhého poločasu měla Spartě několik šancí. Jedlička hlavičkoval dvakrát vedle, Rusa vychytal gólman Struhař. Baník se z náporu Sparty vymanil, dostal se do několika nadějných situací, ale tolik potřebná gólová střela nakonec nepřišla. V 79. minutě naopak znovu udeřili domácí, kteří po zisku míče rozehráli rychlou protiakci, a i když se zdálo, že ji Baník ubrání, domácí nakonec míč šťastně do branky Baníku dotlačili.

„Škoda že jsme za stavu 1:1 nevyužili pasáže, kdy jsme byli v lepším rozpoložení. Usilovali jsme o druhý gól, ten ale nepřišel, domácí naopak z brejku podruhé skórovali, a tím se zápas definitivně zlomil,“ řekl po utkání trenér Václav Stráník. „Chci poděkovat všem hráčům, celému týmu a vlastně celému klubu za to, co každý pro tuhle úspěšnou sezonu udělal. My si ji vyhodnotíme a v příští sezoně na ni budeme chtít navázat,“ dodal trenér Baníku U19.


Výsledek:

Sparta U19 – Baník U19 2:1 (1:1)

Branky: 11. Stárek, 79. Michl – 23. Málek

Baník U19: Struhař – Sirotek, Musil, Remiáš, Michlík – Koutný (54. Frolek), Pantok (70. Šudák), Málek – Látal (65. Havran), Diviš (70. Perette), Zelenka.

10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný