po 22.1.2024
A-tým

Danny Searle požádal o uvolnění

Cesty Baníku a Dannyho Searla se rozcházejí. Baník vyhověl žádosti anglického asistenta trenéra, který z rodinných důvodů požádal o uvolnění.

Pětačtyřicetiletý kouč, který od srpna pracoval jako jeden z asistentů hlavního trenéra Pavla Hapala, se v pátek po vyřešení všech administrativních záležitostí sice do Ostravy znovu vrátil, ale po víkendovém jednání s vedením klubu už do tréninkového cyklu nenastoupí.

„Danny nás požádal o uvolnění. Má určité rodinné problémy a vysvětlil nám, že momentálně by bylo velmi složité skloubit je s angažmá v tak velké vzdálenosti. Potřebuje teď být doma v Anglii. Dohodli jsme se tedy, že skončí. Rozešli jsme se jako přátelé, popřáli jsme mu, ať se mu vede v soukromém i fotbalovém životě a poděkovali mu za spolupráci,“ prohlásil šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Danny Searle se o víkendu na Bazalech rozloučil a vrací se na Britské ostrovy. „Chci říct, že to pro mě bylo velmi obtížné rozhodnutí. Ale cítím, že teď opravdu potřebuji zůstat doma s mou rodinou. Chci Baníku poděkovat za vstřícnost i šanci, kterou jsem tu dostal. Celý klub se ke mně od první chvíle choval skvěle a speciální místo uvnitř ve mně si získali fanoušci, kteří jsou zkrátka ohromní. Baníku přeji jen to nejlepší,“ řekl Danny Searle.

28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe