so 24.2.2024
Aktuální zprávy

Baňky vybojovaly cennou remízu

Velmi dobrou generálku absolvovaly v sobotu ženy Baníku Ostrava. S týmem UJ Krakov, účastníkem kvalitní polské ženské Ekstraklasy, remizovaly 2:2, přičemž o vítězství přišly v poslední minutě.

Do vedení šly krátce po pauze Polky, když po akci zleva uklidila míč Wojciková v šestnáctce u vzdálenější tyče do odkryté branky. Baňky ale dokázaly vývoj utkání otočit. Nejdříve Kateřina Vojtková z přímého kopu vyrovnala na 1:1 a v 89. minutě se senzančním způsobem prosadila teprve čtrnáctiletá Nela Řehová, která v souboji na hranici šestnáctky nejdříve získala míč pro sebe, a pak jej nekompromisně uklidila do branky.

Vítězství proti kvalitnímu protivníkovi ale nakonec nebylo Baňkám přáno, v 90. minutě se míč po dalekonosné střele odrazil od břevna baníkovské branky před Polku Kaczmarkovou, a ta zblízka dorazila do sítě. "Tento zápas si mohli fanoušci užít, hrálo se ve vysoké intenzitě, byly k vidění šance i góly," řekl po utkání Witold Zajac, trenér žen Baníku Ostrava. "V naší hře byla spousta pozitiv. Lépe se rozhodujeme, vytváříme si šance, dáváme góly a začínáme hrát čím dál vyspělejší fotbal. Za týden hrajeme pohár proti Liberci a určitě tam pojedeme sebevědomě a s velkou vírou v sílu a kvalitu našeho týmu," dodal Witold Zajac.


Baník Ostrava - UJ Krakov 2:2 (0:0)

Branky: 54. Vojtková, 89. Řehová - 47. Wojciková, 90. Kaczmarková.

Baník Ostrava: Zelenková - Pavlíčková, Gaurová, Krupníková - Janíková, Kochanová (25. Najvarová, 57. Štěpánová) - Molková (57. Babičová), Fojtíková, Waltrová - Vojtková (85. Řehová), Korvasová.

5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych