ne 22.1.2023
Aktuální zprávy

Baňky v přípravě rozstřílely Olomouc

Vysokým vítězstvím skončilo úvodní domácí vystoupení žen Baníku Ostrava v Zimní lize. Nad fotbalistkami olomoucké Sigmy vyhrály "Baňky" 8:1. Hned o čtyři góly Slezanek se postaraly zimní posily prvoligového kádru trenéra Witolda Zajace.

Dva góly Kláry Waltrové, po jedné trefě Kateřiny Vojtkové a Denisy Břenkové. To byl vklad nových hráče Baníku v sobotním utkání s druholigovou olomouckou Sigmou, v němž "Baňky" jasně dominovaly a vyhrály s přehledem 8:1. Skóre otevřela po půlhodině hry Kateřina Lahká, do kabiny se po půli šlo za stavu 3:0.

Brzy po přestávce navýšila skóre Kateřina Furiková, výrazněji se prosadila také Veronika Regecová, která dvěma závěrečnými trefami utkání upravila skóre na konečných 8:1.

"Chtěli jsme si v utkání vyzkoušet některé herní prvky, které trénujeme, jsem rád, že se to takto podařilo. Jsem si samozřejmě vědom, že Olomouc je tým z druhé ligy, nicméně si pamatuju, že naše souboje se Sigmou bývaly vždy vcelku vyrovnané a obvykle jsme si v nich nevypracovali tak mnoho šancí, jak tomu bylo tentokrát," řekl trenér Baníku Witold Zajac. "Jsem rád, že se prosadily i naše nové hráčky. Na druhou stranu jsme se museli bez několika hráček, které doléčují svá zranění, obejít. Věřím, že tyto fotbalistky se do našeho tréninkového procesu zapojí už v nejbližším týdnu," dodal Witold Zajac.

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 8:1 (3:0)

Branky Baníku: 39., 60. Waltrová, 69., 74. Regecová, 31. Lahká, 45. Vojtková, 55. Furiková, 64. Břenková. 

Baník: Škrabalová (58. Boczková)- Pagáčová, Molková, Gaurová - Furiková, Krupníková (58. Žárská), Vojtková, Fojtíková, Břenková - Waltrová (58. Regecová) , Lachká

21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
7
Karel
Pojezný
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo