čt 29.9.2022
Aktuální zprávy

Baňky prověří účastnice Ligy mistryň - Slavia!

Mimořádně silného soupeře přivítají v sobotu 1. října ve 13 hodin fotbalistky Baníku. V areálu ZŠ Šoupala v Ostravě - Porubě (původně se mělo hrát v Radvanicích) se představí aktuálně zřejmě nejsilnější český ženský tým - Slavia Praha. Družstvo vedené bývalým ligovým fotbalistu Karlem Pitákem se v nedávných dnech probojovalo do skupinových bojů Ligy mistryň!

Bude to hotová zkouška ohněm. Slavia je sice v aktuální tabulce české první ligy žen na druhém místě tři body za Spartou, ale to jen proto, že má odložený zápas se Slováckem. I na druhém místě má lepší skóre než aktuálně vedoucí Sparta, takže mít na kontě tři body z předpokládanou výhru nad Slováckem, tabulce by s plným počtem bodů vévodila.

Jak se velmi mladý tým Baníku, který má za úkol v první lize se ve své premiérové sezoně udržet, na účastníka Ligy mistryň chystá? "Do zápasu půjdeme stejně jako do kteréhokoliv jiného utkání v první lize. Je jasné, že nás čeká soupeř, se kterým se zatím ještě rovnat nemůžeme. Je to úplně jiná úroveň a nás čeká ještě dlouhá cesta, než se na podobnou úroveň dostaneme, ale to neznamená, že do utkání nepůjdeme odhodlaně," řekl trenér ženského týmu Baníku Witold Zajac. "Budeme se snažit podat maximální výkon a uvidíme, na co to proti účastníkovi Ligy mistryň bude stačit. Jen mě mrzí, že máme hodně hráček kvůli zdravotním problémům mimo hru, ale s tím se musíme vyrovnat. Na zápas s takovým soupeřem, jakým je Slavia, se můžeme jen těšit," dodal trenér Zajac.  

35
Jakub
Markovič
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
9
David
Buchta
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
4
Robert
Mišković