ne 29.1.2023
Aktuální zprávy

Baňky porazily nepříjemné Pardubice 2:1

Cenné vítězství 2:1 nad Pardubicemi si na své konto připsaly ženy Baníku v druhém domácím utkání Zimní ligy. Pardubice jsou aktuálně lídrem druhé ligy a zjevně cílí na postup mezi elitu.

Ambiciózní Pardubice, které pod sebe v aktuální druholigové tabulce dokázaly dostat všechny konkurenty včetně silného a ve druhé lize dosud vždy bezkonkurenčního B-týmu Sparty, byly soupeřem Baníku ve druhém domácím utkání Zimní ligy. V tom předchozím přehrály "Baňky" Olomouc 8:1, také tentokrát dokázaly zvítězit, ale utkání bylo výrazně těžší. Pardubice si ostatně dosud vedly v Zimní lize suverénně, porazily Olomouc i prvoligové Brno.

"O to víc si vítězství vážíme. Každá výhra je pro nás po náročném podzimu, kdy jsme v roli nováčka první ligy nasbírali hodně porážek, důležité. Povzbudivý je i fakt, že jsme si vypracovali řadu zajímavých situací, že jsme je zdaleka všechny nedokázali využít, je věc jiná," řekl Witold Zajac, trenér žen Baníku. "Znovu jsem v naší hře viděl prvky, na které se v trénincích zaměřujeme. Na čem ještě potřebujeme zapracovat, to je obranná fáze, ale té jsme se zatím ještě tak intenzivně nevěnovali," konstatoval Witold Zajac.


Branky Baníku: 11. Furiková, 36. Lachká

Baník: Škrabalová - Molková, Pavlíčková, Gaurová (28. Bílková, 77. Kotalová) - Furiková, Vojtková, Fojtíková, Pagáčová, Hegrová (71. Zomberová) - Waltrová, Lachká (82. Žárská)

28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar