ne 18.2.2024
Aktuální zprávy

Baňky deklasovaly trnavský Spartak

Fotbalistky Baníku pokračují v přípravném slovenském "miniturné". Po Spartaku Myjava otestoval aktuální výkonnost Baněk další slovenský prvoligista - Spartak Trnava. Baník v Trnavě zvítězil jednoznačně 7:1.

Bezbrankový stav trval o něco více než čtvrthodinku. V 18. minutě se poprvé v utkání střelou z úhlu trefila Kateřina Vojtková a Baník vedl. Domácí celek dokázal brzy vyrovnat, ale ve 29. minutě vrátila Sára Korvasová Baníku vedení zpět, a od té doby už ostravské fotbalistky náskok jen navyšovaly až do konečného stavu 1:7. Svůj první gól v dresu Baníku vstřelila i Eliška Janíková, která v pátek na Bazaly oficiálně přestoupila ze Slovácka. V 56. minutě proměnila penaltu.

"Trnava proti nám nastoupila v defenzivním rozestavění, jsem velice rád, že jsme se dokázali takovýmto způsobem prosadit, vytvářet si šance a být v nich efektivní. Je to dobře, protože podobné zápasy nás na jaře čekají i v lize, třeba proti Brnu nebo Pardubicím," řekl trenér Witold Zajac. Oproti utkání se slovenským mistrem z Myjavy, které Baňky prohrály 1:2, měl Witold Zajac v Trnavě k dispozici podstatně širší kádr. 

"Hráčky se nám uzdravují, navíc jsme už mohli počítat s Eliškou Janíkovou ze Slovácka. Musím říct, že svým výkonem přispěla ke kvalitnímu výkonu celého týmu, myslím si, že do něj výborně zapadla," ocenil Witold Zajac kvality nové hráčky. "Ale ocenění patří celému družstvu. Byla radost se na předvedenou hru dívat," dodal ještě trenér žen Baníku.


Spartak Trnava - Baník 1:7 (1:5)

Branky: 18., 44. a 60. Vojtková, 29. Korvasová, 37. Fojtíková, 43. Mudráková, 56. Janíková. 

Baník: Zelenková - Molková, Pavlíčková, Mudráková, Gaurová - Janíková, Waltrová, Fojtíková, Lachká - Korvasová, Vojtková. 

24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić