út 13.6.2023
Aktuální zprávy

Baníkovci vyhlížejí duel s Anglií

Necelý týden zbývá české fotbalové reprezentaci do 21 let do odletu směr Gruzie. Na účast na letošním EURO U21 se těší a nyní i připravují dva baníkovci Filip Kaloč a Karel Pojezný. Oba už nyní vyhlížejí úvodní zápas proti Anglii, který svěřenci trenéra Jana Suchopárka sehrají v Batumi 22 června.

„Myslím si, že je to pro nás pro oba dosavadní vrchol kariéry,“ říká za oba zástupce (třetím do party je lékař Martin Mohyla) Baníku v reprezentaci U21 Filip Kaloč, jenž je kapitánem současného výběru „Lvíčat“. „Je samozřejmě super, že je nás tady z Baníku víc, i když za tu dobu, co je tohle mužstvo pohromadě, už tvoříme jeden ucelený tým a klubová příslušnost v něm už nehraje roli,“ pokračuje Filip Kaloč, jedna z největších osobností mužstva, které se nyní připravuje na periferii Prahy.

V pátek čeká reprezentaci jedenadvacetiletých modelovaný přípravný zápas, v pondělí odlet, a pak už jen krátká aklimatizace a ostrý start. Proti Anglii. „V kvalifikaci jsme proti ní dvakrát hráli. Sice jsme ani jednou nevyhráli, ale byla to výborná zkušenost. Turnaj je o něčem jiném, není důvod jít do zápasu předem poraženi. Naopak. Máme dobře složené mužstvo, na to, abychom zabojovali o postup, určitě máme. Myslet si, že Anglie s Německem mají dvě postupové pozice dopředu jisté, by byl omyl. Naopak, vyhrát můžeme nad každým soupeřem,“ nepochybuje Filip Kaloč, který po skončení ligového ročníku stihnul krátkou dovolenou u moře, a teď soustřeďuje síly na doposud největší turnaj, jehož se kdy zúčastnil. „Je to moje druhé EURO, poprvé to byly devatenáctky. Bylo to tehdy super, ale tohle je přece jen prestižnější, prostě o stupeň dále, všichni to tak cítíme,“ řekl ještě Filip Kaloč před turnajem, na němž se „Lvíčata“ postupně střetnou s Anglií, Německem a Izraelem.

A možná i s někým dalším…  

7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
21
Jiří
Klíma