po 28.8.2023
A-tým

Baník v úterý zahajuje pohár

Už v úterý začíná letošní ročník MOL Cupu i pro Baník. Svěřenci Pavla Hapala to k zápasu 2. kola mají kousek – od 18:00 nastoupí v nedalekém Hlučíně.

Zápasy v Hlučíně bývají tradičně okořeněny tím, že na domácí straně řada bývalých hráčů či trenérů Baníku působí. A je tomu tak i nyní: domácího třetiligistu vede ve dvojici s Filipem Smékalem ještě nedávno kouč Baníku Ondřej Smetana a spousta hráčů prošla minimálně baníkovskou mládeží. Hlučín má po čtyřech kolech MSFL 10 bodů a zatím neprohrál, na třetím místě je o skóre před rezervou Baníku. Favorit by navíc měl brát na vědomí, že vloni tady senzačně padla Plzeň, a dva roky zpět tady sám postoupil až po prodloužení.

Baník v zápasové rotaci využije i další, zatím méně vytěžované hráče kádru. „Rozhodně to protočíme. Jak s ohledem na program, tak na zdravotní stav některých hráčů. Asi můžu prozradit, že chytat bude Kuba Markovič, a i proto šel v sobotu za béčko. Ale těch změn tam bude samozřejmě více. Nic to nemění na našem cíli a tím je postup do dalšího kola,“ řekl trenér Pavel Hapal. Mimo hru dále budou zranění Jiří Klíma, David Lischka, Eldar Šehić, Ladislav Takács či Filip Blažek.

Předprodej na utkání probíhá také dnes na sekretariátu FC Hlučín od 8 do 18 hodin. Utkání bude možné sledovat i v živém internetovém přenosu, který bude v úterý od 18:00 vysílat vlastník pohárových televizních práv FAČR na své streamovací platformě facr.tv.

0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný