po 29.1.2024
A-tým

Baník se chystá na další dvojzápas

Druhý perný zápasový den čeká fotbalisty Baníku na herním soustředění v tureckém Beleku. V úterý 30. ledna si baníkovci zahrají proti Dynamu Kyjev (11:00 místního času) a později odpoledne nastoupí proti Levski Sofia (17:00 místního času). Do hry se zapojí také Matúš Rusnák, který kvůli drobným svalovým potížím první turecký dvojzápas vynechal. A do branky se v některém z obou utkání postaví gólman Mikuláš Kubný.

"Je dobře, že se nám podařilo vstřebat únavu z prvních dvou zápasů. Na tréninku nebyla žádná únava cítit," řekl trenér Pavel Hapal po pondělním dopoledním tréninku. "Je to důležité, protože hráči zase dostanou velkou porci minut," pokračoval trenér Baníku s tím, že realizační tým už má rozmyšleno, podle jakého klíče v úterý kádr pro oba zápasy rozdělí. "Chceme si ještě ověřit a vyzkoušet vazby mezi některými hráči, tomu sestavy pro oba duely do určité míry podřídíme," řekl Pavel Hapal.

Trenér Baníku je spokojený s tím, že jeho tým v úterý znovu narazí na kvalitní protivníky. "Dynamo Kyjev i Levski Sofia jsou týmy, které mají zvuk a dostatečně široký kádr na to, aby proti nám postavili kvalitní sestavu. Bude to náročná konfrontace, ale jen taková nás někam posune. Doufám, že to pro nás dopadne výsledkově dobře," uvedl na konto úterních protivníků Baníku.

Zápasový dres v úterý narozdíl od prvního dvojzápasu v Turecku oblékne i Matúš Rusnák. "V těch prvních zápasech jsme ho pošetřili, měl drobné svalové potíže. Nic vážného, ale riskovat nemělo smysl. Už je v pohodě, takže v úterý hrát určitě bude," konstatoval Pavel Hapal s tím, že zdravotní potíže v této chvíli nehlásí žádný hráč jeho kádru.

Šanci zítra dostane také mladý gólman Mikuláš Kubný. "Je to talentovaný gólman, pracuje na sobě, jde nahoru, je tady s námi, takže není důvod nedat mu šanci. Zaslouží si ji a zvládne to," ujistil trenér Pavel Hapal.

Utkání s Dynamem Kyjev, aktuálně pátým celkem 1. ukrajinské ligy, se bude hrát od 11 hodin místního času v Susesi Sport centru, tedy v areálu, v němž Baník trénuje. K utkání s Levski Sofia, nyní šestým týmem nejvyšší bulharské soutěže, zamíří Baník do nedalekého centra Kaya Palazzo. Zápas bude mít výkop v 17 hodin místního času.

19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko