út 28.2.2023
A-tým

Baník prodloužil smlouvu s Matějem Šínem

Spolupráce pokračuje! Baník a Matěj Šín se dohodli na novém kontraktu, který má platnost do 30. června 2025.

Teprve osmnáctiletý odchovanec si v uplynulých měsících prošel zvlášť perným obdobím, v němž dokázal pokořit vážné onemocnění, vrátit se na hřiště a minulý víkend dokonce vstřelit i svůj první ligový gól. Jeho úspěšný comeback do vrcholového fotbalu teď může symbolizovat i podpis nové, víceleté smlouvy na Bazalech.

„Jsme za to nesmírně rádi. Pro mě je Matěj vzor velkého bojovníka a příklad hráče, které bychom chtěli vychovávat v naší akademii v co největším počtu. Je dobře nastavený, nebojí se hrát, má předpoklady, aby byl velmi užitečným hráčem. Těší mě, že s ním můžeme počítat do dalších sezon,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Záložník české reprezentační devatenáctky je po Filipu Kaločovi a Martinu Hrubém v krátké době dalším odchovancem FCB, který uzavřel na Bazalech víceletou smlouvu.

„Matěj Šín vybojoval svůj hlavní zápas mimo fotbalové hřiště a zaslouží obrovský respekt za to, s jakým klidem a morální silou se s těžkou nemocí popral. Nyní už sto procent pozornosti věnuje fotbalu a potvrzuje, že jednoznačně patří mezi největší talenty českého fotbalu. Baník v něm vychoval moderního ofenzivního hráče, se skvělou technikou a výjimečným fotbalovým myšlením. Nepochybuji o tom, že v něm roste fotbalista s jednoznačně mezinárodním potenciálem,“ řekl Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce Sport Investu, která hráče zastupuje.

11
Eldar
Šehić
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
32
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
95
Daniel
Holzer
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný