út 20.6.2023
A-tým

Baník poprvé trénoval

Po zátěžových testech přišel na řadu i míč. Baníkovci v úterý dopoledne na Bazalech zahájili společnou přípravu.

Pavel Hapal má pro úvodní fázi přípravy na soupisce 32 jmen. Ne všechna se dnes na ranním srazu na Bazalech objevila. Poprvé do kabiny vstoupila zatím jediná oficiální posila Abdullahi Tanko, ale i Ewerton a Filipové Kubala a Blažek, jejichž příchody se finalizují. Naopak chyběli reprezentanti Filip Kaloč, Karel Pojezný, Muhammed Sanneh a Gigli Ndefe, který se ze všech hostujících hráčů jako jediný vrací zpátky na Bazaly. 

Úplným nováčkem v kádru na začátku soustředění je brankář Mikuláš Kubný, který chytal střídavě za dorost a béčko, na zkoušku se přijel ukázat nigerijský křídelník David Fadairo.

"Prozatím máme na soupisce dvaatřicet hráčů, ale jsme samozřejmě teprve na startu. Dolaďují se některé příchody, brzy by měl dorazit minimálně další nový hráč," řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Po dlouhodobém zranění už naplno trénoval Daniel Tetour, do řady cvičení se zapojoval i další rekonvalescent Ladislav Takács. S omezeními po zraněních trénují Jiří Klíma a Ladislav Almási a postupně by měli přecházet do plné zátěže.

Fotogalerie

12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács