st 26.4.2023
Aktuální zprávy

Baník – Manchester United na Vistě!

V areálu Vista, nikoliv tedy v původně plánovaném areálu ZŠ Šoupala, se 29. dubna uskuteční utkání týmů starších žáků Baníku Ostrava a Manchesteru United v rámci Turnaje čtyř zemí. Zápas má výkop v 11:30, k jeho přesunu došlo kvůli větší kapacitě pro přihlížející diváky. Vy jej můžete navštívit zdarma, stejně jako všechny ostatní zápasy skvěle obsazeného turnaje, jehož zápasová část se koná ve dnech od 28. do 30. dubna.

„Vzhledem k tomu, že vnímáme stále sílící zájem o tento zápas, rozhodli jsme se jej přesunout na Vistu, která pojme více diváků,“ uvedl Roman Holiš, předseda Akademie FCB, jež Turnaj čtyř zemí pořádá.

Manchester United není zdaleka jediným atraktivním týmem, který se letošního ročníku turnaje zúčastní. Diváci se mohou těšit na žákovské týmy 1. FC Köln, Augsburgu, Górniku Zabrze, Žiliny, Dunajské Stredy, Vítkovic a domácího Baníku Ostrava.

Klub bude zápasy turnaje streamovat. Zájemci o sledování streamů si mohou ZDE zakoupit buď balíček všech streamů, nebo streamy jednotlivých zápasů. Vstup na kterýkoliv zápas, ať už na Vistě nebo v areálu ZŠ Šoupala je naproti tomu zdarma!

Také letošní ročník turnaje se koná u příležitosti uctění památky obětí holocaustu, proto také letos se 30. dubna odpoledne všichni účastníci sejdou v sále Kulturního domu v Ostravě – Petřkovicích k vzájemné prezentaci svého pohledu na tuto temnou stránku světové historie.

O den později, 1. května, se všichni účastníci turnaje vypraví na prohlídku někdejšího koncentračního tábora v Osvětimi.

Informace o letošním Turnaji čtyř zemí naleznete zde.

11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar