čt 11.4.2024
Aktuální zprávy

Akademie rozšiřuje své trenérské řady

Akademie Baníku Ostrava posiluje své trenérské kádry. Do řad trenérů baníkovské mládeže nyní přibudou čtyři noví odborníci. Všichni disponují licencí A, ale také zkušenostmi jak s mládežnickým, tak také seniorským fotbalem. Dva z nich, Robert Pištěk (na snímku vpravo) a Marek Smrčka, se svého postu ujímají okamžitě. Stali se novými trenéry Baníku Ostrava U19.

„Jsme rádi, že se nám po náročném skautingu a důsledném výběru podařilo pro Akademii získat čtyři kvalitní a vzdělané trenéry,“ uvedl Radim Kovář, šéftrenér baníkovské mládeže. Vedle Roberta Pištěka a Marka Smrčky přicházejí do Akademie FCB také Martin Špička s Filipem Smékalem, kteří se od 1. července ujmou týmu U16.

„Pokud jde o změnu u týmu U19, dochází k ní po dohodě s dosavadním hlavním trenérem Václavem Stráníkem, který po posledních výsledcích staršího dorostu dospěl k závěru, že týmu prospěje nový impulz,“ uvedl Radim Kovář. „Jakkoliv platí, že hlavním cílem práce mládežnických trenérů je individuální rozvoj hráčů tak, aby mohlo dojít k jejich posunu o kategorii výš, týmové výsledky přehlížet nelze, proto jsme se rozhodli trenéru Stráníkovi vyhovět a uvolnit jej,“ upřesnil Radim Kovář s tím, že do konce sezony bude Václav Stráník působit u týmu U17, pak se s Akademií FCB rozloučí.

Robert Pištěk s Markem Smrčkou působili naposledy v třetiligovém Frýdku-Místku. Martin Špička ještě dokončí aktuální sezonu v Bohumíně, má ale z dřívějška také zkušenost s třetiligovým fotbalem v FC Odra Petřkovice, Filip Smékal má za sebou úspěšné angažmá v Hlučíně, který dovedl k druhému místu v MSFL, ale také například k senzačnímu pohárovému úspěchu v duelu s Viktorií Plzeň, kterou Filipem Smékalem vedený Hlučín dokázal na podzim roku 2022 z MOL Cupu vyřadit. Více než tři roky působil jako asistent trenéra v týmech u Ondřeje Smetany, kde zažil i druholigovou kariéru ve Vítkovicích.

„Chtěl bych všem zainteresovaným klubům, se kterými jsme jednali, poděkovat za vstřícný přístup a spolupráci,“ dodal Radim Kovář.

28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
9
David
Buchta
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič