út 9.1.2024
A-tým

Abdullahi Tanko si poprvé zatrénoval

Abdullahi Tanko už je zpět v Ostravě a plně se zapojil do tréninkového procesu Baníku. Pětadvacetiletý rychlík se po dohodě s realizačním týmem vrátil z Afriky s drobným zpožděním.

Autor sedmi podzimních gólů dnes se zbytkem mužstva v pravé poledne vyběhl na umělou trávu na Bazalech. Teploměr ukazoval minus třináct stupňů a to ještě realizační tým právě s ohledem na panující třeskuté mrazy posunul úvod dopolední jednotky o dvě hodiny.

"Abdullahi má za sebou první trénink. Vypadal na něm velmi dobře, v rámci individuální přípravy odmakal všechno, co měl," uvedl trenér Pavel Hapal.

Nigerijec v Ostravě zažívá teprve svou druhou zimní přípravu v typicky českých klimatických podmínkách. "Zvládl i ten velký teplotní rozdíl, z Afriky přicestoval do minus čtrnácti stupňů, což je extrémní teplota pro všechny. Pro něj, který se vrátil z míst, kde je mnohem tepleji, tím spíše," dodal trenér, jenž už s hráčem absolvoval i první individuální rozhovor. "Vrátili jsme se v něm ještě k závěru podzimní části sezony, konkrétně k utkání se Slavií, a teď už se můžeme plně soustředit na to, co je před námi," uzavřel Pavel Hapal. 

20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković