ne 10.12.2023
A-tým

Abdullahi Tanko: Díky trenérům i týmu, že mi věřili

Po šesti ligových zápasech mlčící kolty Abdullahi Tanka znovu promluvily. Nigerijský expres v závěru sobotního zápasu v Hradci Králové dvěma góly otočil výsledek a protrhnul střeleckou smůlu, která ho v uplynulých týdnech provázela.

O utkání

Zahodil jsem nejen v Hradci, ale vůbec v poslední době spoustu šancí, vím to. Ale to se nám útočníkům ve fotbalovém životě prostě děje. Nesmíte se tím nechat srazit. Člověk se musí soustředit na tu další šanci, která přijde, a snažit se skórovat. Snažil jsem se na to nemyslet a věřil jsem, že ten gól zase dám. Nemyslím, že by mě to nějak ovlivňovalo. A musím tady poděkovat trenérům i spoluhráčům, že mi pořád věřili. Jsem rád, že jsem to takhle dnes mohl oplatit.

O souhře s Jiřím Klímou

Moc jsme se zatím na hřišti nepotkávali. Ale dnes nám to šlo. V závěru přišel do hry a nahrál mi na dva góly. Myslím, že jsme si rozuměli, takže věřím, že nám to takhle půjde i dále. Už jsem mu v šatně říkal, že ho za odměnu vezmu na večeři. (smích)

O zimních fotbalových podmínkách

Je to pro mě složité v tom, že jsem teprve druhou sezonu v Česku. Minulý rok jsem byl ve Varnsdorfu ve druhé lize, kde jsme končili o dost dříve. Tak je to pro mě něco úplně nového. Nikdy jsem v takových podmínkách nehrál. Není to úplně jednoduché, ale je to součást mé práce, kterou jsem chtěl vždy dělat. Snažím se na to zvyknout, co nejrychleji se tomu přizpůsobit.

11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych