st 15.6.2022
Aktuální zprávy

Baňky budou od příští sezony prvoligové!

Fotbalistky Baníku budou od příští sezony prvoligové! Hradec Králové, ani Líšeň, tedy týmy, které skončily v právě skončené sezoně nad Baníkem, postup odmítly, Baník nikoliv! Takže Slezanky budeme od příští sezony vídat v tuzemské elitní fotbalové společnosti!

Takové jsou hrátky osudu. Dvakrát měly fotbalistky Baníku v uplynulých sezonách postup z druhé do první ligy v hrsti, dvakrát o něj přišly vinou nedohrání soutěže kvůli hygienickým opatřením.

Také v uplynulé sezoně držely "Baňky" po podzimu postupovou pozici, na jaře ale přišel pokles formy, s ním i pokles v tabulce a nakonec umístění mimo postupovou příčku. Znovu smutek, ale tentokrát jen chvíli. Brzy totiž dorazila následující zpráva: Ani Hradec Králové, následně ani Líšeň svého práva postoupit nevyužily, takže šanci dostává Baník!

"Neváhali jsme a nabídku jsme okamžitě přijali. Dvakrát jsme o postup přišli jen vinou vyšší moci. Takže když tato šance nyní přišla, samozřejmě ji chceme využít. Baník do prvoligové společnosti i v ženském fotbale patří a chce tam být," uvedl Richard Urban, manažer ženského fotbalu v Baníku Ostrava. 

Je mu zcela jasné, že tým, kterému se na jaře nevyhnul výkonnostní pokles, musí posílit. "Začít musíme novým realizačním týmem. Jednáme s polským trenérem, jenž má zkušenosti z polské ženské nejvyšší soutěže. Věřím, že jeho příchod do Baníku brzy dotáhneme do konce. A v součinnosti s ním budeme hledat posily do kádru. S tím, že všechny hráčky stávajícího týmu dostanou šanci se o místo v prvoligovém kádru poprat a přesvědčit trenéra, že na první ligu kvalitativně mají," řekl Richard Urban, jenž poukázal na to, že Baníku vyrůstají kvalitní mladé hráčky i v klubové akademii. Však také juniorky Baníku vybojovaly v právě skončené sezoně postup do nejvyšší juniorské ligy! 

Baník jedná o návratu Kateřiny Vojtkové, jež nyní působí v GKS Katovice, tedy v nejvyšší polské ženské soutěži. Právě Vojtková byla lídryní týmu, který dvakrát přišel o postup jen administrativní vinou. A její odchod do Polska byl největším oslabením, které následně ženský celek Baníku postihlo. "Věříme, že se Katka do Baníku vrátí. Možnost hrát první ligu za Baník ji láká, takže na tom pracujeme. A i když si to ještě nějaký čas zřejmě vyžádá, věřím, že Katka náš prvoligový tým posílí," ujistil ještě Richard Urban.  

28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma