po 30.11.2020
A-tým

Baník má po karanténě a opět trénuje

Baník po nucené karanténě znovu obnovil organizovanou společnou přípravu. Svěřenci trenéra Luboše Kozla se v pondělí sešli na Bazalech k dvoufázovému tréninku.

Dopoledne posilovna a fyzička, odpoledne herní trénink s míčem. Baníkovci mají pět ostrých dnů na to, aby před slezským derby v Opavě zkonsolidovali své řady po problémech s onemocněním covid-19.

„Není to jednoduchá situace. Člověk musí přemýšlet i nad tím, v jakém stavu jednotliví hráči jsou. Každý měl jiný průběh, někteří leželi doma s horečkami, a pro někoho je zase týden dostačující, protože měl průběh lehčí a v rámci možností se nějak sám udržoval. Tohle bude asi nejtěžší sladit,“ vysvětlil trenér Luboš Kozel.

Ačkoliv baníkovská marodka už se do značné míry vylidnila, pár hráčů je stále ještě mimo přípravu. „Kompletní nejsme, někteří hráči se nám ještě vracejí," poznamenal Luboš Kozel, jehož tým má před sebou náročný zápřah a pět zápasů v rozmezí osmnácti dnů.

„Víme, že nás nečeká lehké období, ale bereme to jako fakt. Jsme v situaci, kdy potřebujeme body. Je důležité, abychom mužstvo dobře připravili a našli optimální složení vzhledem k situaci, jaká tady byla,“ doplnil Luboš Kozel.

17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula