čt 17.9.2020
A-tým

Tomáš Zajíc: Každá branka pomůže

Dvěma trefami nasměroval baníkovce ve Frenštátě do třetího kola MOL Cupu. Útočník Tomáš Zajíc po svém příchodu ze Slovácka vůbec poprvé zažil gólovou radost v ostravských barvách.

„Konečně,“ usmál se čtyřiadvacetiletý útočník po utkání na trávníku divizního Beskydu, kterému vstřelil první a třetí branku. „U prvního mi to dával Holzi na přední tyč a já to jen prodloužil na zadní, u druhého poslal Jiras lob za obranu, já si to zpracoval na prsa a pak jsem to trefil mezi nohy gólmanovi.“

Navíc se Tomáš Zajíc zapsal i jako nahrávač u gólu Ondřeje Šašinky na 2:0. „Cítil jsem ho za sebou, tak jsem mu to dal patou a vyšlo to. Věřím, že nám to bude fungovat i tady,“ popsal spolupráci, kterou oba vloni na podzim úspěšně praktikovali během působení ve Slovácku.

Uherskohradišťského odchovance těší, že se dokázal gólově prosadit po svalovém zranění, kvůli kterému nedohrál první duel v Karviné a úplně vynechal zápas s Českými Budějovicemi.

„Jsem rád, že po zranění hned v prvním zápasu za áčko jsem dal dva góly, i když to byla jenom čtvrtá liga. Každý gól útočníkovi pomůže. Cítil jsem se na hřišti dobře. I když to ještě není úplně top, ale už je to dobré,“ pronesl útočník, který se už v neděli rozehrával v dresu třetiligové juniorky FCB proti Rosicím.

Zápas proti houževnatému Frenštátu Baník rozhodl až ve druhé půli. „Zase tak úplně lehké to nebylo. Oni hráli zezadu, z bloku, měli tam i nějaké nebezpečné brejky. Snažili se a znepříjemnili nám to. Mohli jsme určitě vést výrazněji po první půlce, ale neproměnili jsme nějaké šance. Dokázali jsme odskočit až potom,“ doplnil Tomáš Zajíc.

29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić