pá 21.2.2020
A-tým

Potočný: Proti Jablonci jsem zažil vyhrocené zápasy

Ve svém prvním ligovém utkání v dresu Baníku se uvedl velmi slušně. Na hřišti Slovácka byl rozhodně vidět. Ve druhém poločase měl velkou šanci na vstřelení gólu. A celkově Roman Potočný přispěl k vítězství Baníku 1:0. A teď se poprvé dočká atmosféry domácího zápasu, na kterou se těšil od chvíle, kdy se na Maltě stal členem baníkovského mužstva.

Poprvé jako hráč Baníku zažijete zápas před domácím ostravským publikem. Nepociťujete trému?

Trému jsem pociťoval už před zápasem na Slovácku. Na domácí zápas se těším hrozně moc. Trému zatím nemám, ale uvidíme, až nastoupím na hřiště. Jestli teda nastoupím. 

Když jste se na Maltě k Baníku připojil, líčil jste, jak vám jako soupeři v Ostravě vždy naskakovala husí kůže z toho, jak fanoušci zpívají hymnu. A jak se těšíte, až na sobě budete mít dres Baníku a tu hymnu si užijete jako ostravský hráč...

Už na Slovácku byla skvělá podpora od fanoušků. Už tam jsem si to užil. Mrzelo mě že jsem nedal tu šanci, protože jsem to měl přímo na hlavě. Myslím, že jsem to nedal úplně špatně. Ale Trmal to dobře chytil. A teď se těším na domácí zápas. Protože doma přijde fanoušků ještě mnohem víc než na Slovácku. 

Jablonec v prvním jarním zápase ukázal svou sílu...

Viděli jsme ten jejich zápas s Příbramí na videu. Doma jsou strašně silní. Ale my u nás doma taky. Já věřím, že vyhrajeme.

Jak se vlastně na Jablonec těšíte? Tři roky jste nastupoval za Liberec, pro který jsou duely s Jabloncem sousedským derby...

A bylo to vždycky hodně vyhrocené. Pokaždé to bylo plné karet. Já tu kartu teď ale dostat nechci, abych si nenasbíral na trest. I když někdy se tomu prostě neubráníte. Teď už to pro mě ale tak vyhrocené nebude.  Jsem už v jiném klubu, takže už Jablonec nebudu vnímat jaké nějakého libereckého rivala. Jsem už baníkovec, těším se na ten zápas a už aby to bylo.

Nakolik pomohlo vítězství na Slovácku posílení sebedůvěry mužstva?

Po té přípravě jsme moc nevěděli, jak to bude vypadat. Na Slovácku navíc nenakropili hřiště. Což tomu fotbalu uškodilo. Ve Vítkovicích, kde už jsme měli možnost trénovat, je skvěle připravené hřiště a myslím si, že to bude vypadat úplně jinak než na Slovácku.

77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič