ne 26.1.2020
A-tým

Jaroslav Svozil: Už se to táhlo dlouho

Týdny spekulací jsou pryč. Všechna potřebná razítka otevřela Jaroslavu Svozilovi cestu do Baníku a šestadvacetiletý stoper se první dva dny sžívá s novým prostředím. “Jsem rád, že to dopadlo. Ta sága se už táhla dlouho,” oddechl si.

O přestupových jednáních

Bylo to jako na houpačce. Mezi svátky to vypadalo prakticky hotové, pak přišel začátek ledna a situace se měnila. Začaly být pochybnosti. Pak to chvíli vypadalo, že zůstanu v Opavě, pak že půjdu někam jinam. Věřil jsem ale pořád, že se to povede. Vážím si toho, že jsem v Baníku.

O Baníku

Beru ho mezi nejlepší kluby v Česku jak po fotbalové, tak fanouškovské stránce. Ta podpora fanoušků je opravdu neskutečná. To, že jsem přestoupil do Baníku, pro mě hodně znamená. Je to klub s velkou historií, pochází odsud spousta výborných hráčů. 

O prvních dojmech

Cesta na Maltu byla hodně rychlá. Moje první dojmy jsou pozitivní, už na letišti v Katowicích jsem potkával fanoušky, kteří letěli za námi na Maltu. Hned jsem přemýšlel, jestli se někdy v Česku něco podobného u nás stalo, že by fanoušci cestovali takovou dálku na přípravu. Je vidět, že mají Baník v srdci. Prohodili jsme s některými pár slov. Byli pozitivní a přáli mi, ať se daří. Věřím, že budu pro Baník přínosem.

24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta