ne 15.12.2019
A-tým

Martin Fillo: Remíza tomu zápasu sluší

Vyrovnaný zápas, dělba bodů. Baník ani podeváté za sebou na Městském stadionu neprohrál a podzimní část sezony ukončil remízou 0:0 se Spartou. Přezimuje tak na sedmém místě s 31 body. “Bodové rozestupy jsou tak těsné, že pořád máme šanci pomýšlet na vysoké umístění,” řekl Martin Fillo.

O průběhu zápasu

Myslím, že bod se Spartou není žádná tragédie. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát a Spartu přeskočit, ale my jsme ty body poztráceli jinde. My jsme zbytečně ztratili s Olomoucí, kdy jsme dostali gól v závěru, nebo s Opavou, kdy jsme hráli polovinu zápasu o desíti. Bylo to vyrovnané, bojovné utkání. Sparta měla více střel, ale bod tomu zápasu sluší a musíme ho brát.

O hře na tři stopery

Tohle rozestavení občas praktikujeme a proti Slavii v poháru nám to tak vyšlo. Trenér se tak rozhodl a proti těm lepším soupeřům to není špatné tak hrát. Alespoň my na krajích můžeme napadat vysoko a získávat míče trochu výše, ale dneska bohužel jsme nedokázali vstřelit branku.

O umístění po podzimu

Mrzí, že jsme neskočili do šestky, ale bodové rozestupy jsou tak těsné, že pořád máme šanci pomýšlet na vysoké umístění. Budeme se rvát dál a doufám, že skončíme výše. Zvládnete dva, tři zápasy a jste v tabulce úplně jinde. Jak říkám, mrzet nás musejí ty zápasy s Opavou a Olomoucí. Ale dneska se nemáme za co stydět.

20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
30
Jiří
Letáček
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka