po 11.11.2019
A-tým

Zranění baníkovců nejsou vážná

Šesti stehy na čele odnesl útočník Tomáš Smola souboj s karvinským Martinem Kouřilem v pátečním utkání s MFK Karviná (3:0). Stejně jako on nedohrál utkání ani Rudolf Reiter. Ten si ze zápasu odnesl pohmožděný kotník. Zranění se neukázala jako vážná a oba hráči by se měli po určitém čase vrátit do plného tréninku.

Určitě si vybavujete situaci, která v utkání s Karvinou nastala po necelé půlhodině hry. Do vzájemného souboje o míč se pustili Tomáš Smola a hostující Martin Kouřil. Karvinský stoper v zápalu boje kopl ostravského útočníka do hlavy. Zkrvavený Tomáš Smola opustil hřiště a kromě viditelného krvácení fanoušky polekal i poněkud vrávoravý krok. 

"Ten byl způsoben určitým šokem, protože ten úder byl opravdu silný a tržná rána na čele Tomáše Smoly je vcelku značná. Ale kromě tržné rány samotné k žádnému dalšímu poškození naštěstí nedošlo," řekl Martin Mohyla, jeden z klubových lékařů. 

"Tomáš bude po určitou dobu trénovat s určitým omezením, předpokládám, že v pátek stehy vytáhneme a Tomáš se vrátí do plného tréninku," uvedl Martin Mohyla.

Zkraje druhého poločasu odešel ze hřiště kvůli zranění také Rudolf Reiter. Pochroumaný kotník mu nedovolil pokračovat. 

"Podrobnější vyšetření naštěstí žádné vážnější poškození neprokázalo. Hráč se cítí lépe. Zvolili jsme konzervativní léčbu, uvidíme, jak bude kotník reagovat na postupnou zátěž a podle toho se bude hráč vracet do plného zatížení," dodal Martin Mohyla na konto zranění Rudolfa Reitera.

5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo