čt 12.9.2019
Juniorka aktuality

Radovan Lokša: Být na vrcholu vždy potěší

Začátek sezony mu vyšel výborně. Po sedmém kole MSFL se Radovan Lokša, kapitán baníkovského béčka, dostal do čela tabulky střelců. Pomohl mu k tomu především hattrick, který zaznamenal v posledním zápase v Dolním Benešově. Celkem si v sedmi ligových zápasech připsal již osm zásahů. Jeden z nejzkušenějších hráčů týmu trenéra Daniela Tchuře tak úspěšně plní svou roli kanonýra.

Vraťme se ještě k poslednímu mistrovskému utkání v Dolním Benešově, který Baník i díky vašemu hattricku vyhrál 4:0…

Do Benešova jsme jeli s jednoznačným cílem. Chtěli jsme konečně vyhrát venku, protože se nám to do té doby nepovedlo. Takže s výsledkem jsme určitě velice spokojeni. Navíc si myslím, že výsledek odpovídal průběhu hry, což je pro nás hodně důležité. Svůj hattrick beru jen jako bonus k vyhranému utkání. Samozřejmě každému útočníkovi takový povedený zápas zvedne sebevěomí.

A vás navíc posunul na první místo tabulky střelců MSFL…

To vždy potěší. Musím ale zdůraznit, že bez práce celého týmu bych to nezvládl. Celý tým šlape naplno a já jsem moc rád, že mám za sebou takové spoluhráče. I když jsou sice mladší a nemají ještě takové zkušenosti, jsou skvěle kondičně připraveni. Proto můžu těžit z jejich hry, kdy to na mě cpou dopředu a já tak můžu střílet góly. To že jsem první v tabulce střelců, zatím neřeším. Jsme teprve na začátku soutěže. Samozřejmě bych byl rád na vrcholu i po skončení sezóny, ale to je za dlouho.

Složení baníkovského B-týmu vám tedy sedí...

To rozhodně. Už když jsem sem přišel, věděl jsem, že tým bude složen převážně z mladších hráču. Přestože nemají s mužským fotbalem tolik zkušeností, dokáží to nahradit svým zápalem do hry. Všechny tady v B-týmu žene motivace dostat se do áčka. Na těch mladších hráčích je to obzvlášť vidět.

Je něco, co se od svých mladších spoluhráčů můžete při svých zkušenostech naučit?

V každém věku se má člověk co učit. Máme tady spoustu výborných fotbalistů. Občas když to vidím, říkám si, že některé věci bych chtěl taky umět. U těch mladších hlavně obdivuji jejich elán. Když přijdeme den po zápase na trénink a oni jsou schopni makat zase na maximum. Zato my starší, už jsme takoví bolavější.

V posledních zápasech jste se jako tým začali více prosazovat...

Už v těch prvních kolech jsme nehráli špatně. Vždy jsme ale doplatili na neproměněné šance a nezkušenost v obraně. Nedokázali jsme si pohlídat soupeřovy standardky, což nás stálo body. Trenér nás na to po každém zápase upozorňoval. Jsme rádi, že se to konečně prolomilo.

Myslíte tedy, že i mladší hráči už si teda zvykají na mužskou soutěž?

Přesně tak. Každým zápasem získáváme nové zkušenosti a poučujeme se z vlastních chyb. V každém zápase jsme si vytvořili spoustu gólových šancí. Bylo jen otázkou času, než tu střeleckou smůlu prolomíme. Náš tým se skvěle sehrává a proto věřím, že výkony z posledních zápasu nám vydrží i nadále.

15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma