út 25.6.2019
A-tým

K mužstvu se přidal i Milan Baroš

Svůj první trénink v rámci letního herního soustředění absolvovali fotbalisté Baníku Ostrava po svém příjezdu do rakouského Wenigzellu. K týmu se připojil také Milan Baroš a mužstvo je v této chvíli kompletní.

Do hotelu Fast ve Wenigzellu, v malebném štýrském zákoutí, dorazili baníkovci v šestnáct hodin. Posvačili, ubytovali se a večer je čekal první trénink. "Museli jsme je po té dlouhé cestě probudit.. Ale žádné náročné věci. Spíš šlo o to probudit tělo a dát zároveň pozor, aby se žádné svaly nepoškodily," pravil Bohumil Páník, trenér Baníku Ostrava.

Místní obyvatelé, kteří se přišli na večerní trénink Baníku zpoza plotu podívat, si mezi hráči povšimli Milana Baroše. Ten se po dovolené připojil k týmu. "Už jsem se těšil, že se pustím do přípravy, abych byl na novou sezonu připravený," řekl kapitán Baníku. A také trenér Bohumil Páník kapitánův návrat kvitoval. "Jsem samozřejmě rád, že už tady Milana máme," řekl baníkovský stratég, jenž si bedlivě všímal všech hráčů, kteří po wenigzellském hezky upraveném trávníku pobíhali. Středeční tréninková skladba už bude vypadat jinak. "Ve čtvrtek už nás čeká první zápas, takže tomu musíme trénink podřídit," zmínil Bohumil Páník čtvrteční duel s maďarským MOL Vidi FC. "Ve středu se rozdělíme na dvě skupiny. Ta která půjde ve čtvrtek do hry, bude mít jen takový předzápasový nabuzovací trénink, ta druhá skupina půjde ve středu do větší zátěže," řekl ještě Bohumil Páník. Složení jednotlivých skupin, a tedy sestavu, která ve středu do utkání nastoupí, zatím ale neprozradil. 

13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula