pá 6.5.2022
Aktuální zprávy

13. července, 18:00: Baník vers. Celtic FC!

Hotovo, podepsáno! Výroční utkání Baníku, hlavní vrchol oslav stého výročí založení klubu, se bude hrát ve středu 13. července na Městském stadionu Ostrava! Soupeř Slezanů? Ano, slavný Celtic FC! Prodej vstupenek na toto utkání je už v této chvíli zahájen v síti Ticketlive. Od pondělí pak bude možno zakoupit vstupenky také ve Fanshopu FCB ve Forum Nová Karolina.

Jedenapadesátinásobný skotský mistr, vítěz nejprestižnější klubové trofeje PMEZ z roku 1967, jeden nejstarších fotbalových klubů světa a v neposlední řadě klub s vyhlášenou fanouškovskou základnou. To je Celtic FC, soupeř Baníku ve výročním červencovém utkání.

„Jsme rádi, že se povedlo dotáhnout dlouhá jednání do definitivního konce a že dnes už můžeme s jistotou říct, že Baník nastoupí proti Celticu,“ řekl Matěj Šturala, ředitel oslav stého výročí založení Baníku a jeden z hlavních organizátorů výročního zápasu.

Baník výběr soupeře dlouho a pečlivě zvažoval a volba nakonec padla na Celtic. „Myslím si, že jsme snad ani lépe vybrat nemohli. Celtic je jedním z nejslavnějších evropských klubů, Glasgow je průmyslové město podobné Ostravě a fanoušci Celticu svou oddaností klubu zase velmi podobní těm baníkovským,“ uvedl ještě Matěj Šturala.

S termínem neměl Baník příliš na výběr. Jelikož na Městském stadionu v Ostravě probíhá do neděle 10. července mistrovství Evropy fotbalistek do 19 let a Celtic zase pobývá v Rakousku na soustředění, padla volba na středu 13. července, kdy se skotský velkoklub vrací domů.

Celtic, jehož branku hájí anglická legenda Joe Hart, je aktuálním lídrem skotské nejvyšší soutěže. „Věřím, že Celtic přivítáme jako staronového skotského mistra a účastníka skupinové fáze UEFA Champions League,“ poznamenal Matěj Šturala.

Předprodej vstupenek na utkání Baník – Celtic už byl zahájen v síti Ticketlive. Od pondělí pak budou vstupenky k zakoupení také ve Fanshopu FCB ve Forum Nová Karolina. Cena vstupenek se bude pohybovat v rozmezí od 490 do 1000 Kč. V ceně vstupného je také speciální výroční šála vytvořena u příležitosti tohoto utkání, na jejímž designu se podíleli baníkovští ultras a kterou dostane každý návštěvník utkání při vstupu na stadion. 

7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala