pá 10.5.2024
Aktuální zprávy

Ženy mohou v sobotu dokráčet k záchraně

Jistotu záchrany mohou získat fotbalistky Baníku, pokud v sobotním utkání (13.00, Radvanice) porazí Lokomotivu Brno. Pokud se tak stane a Pardubice v takřka souběžně hraném utkání neporazí Plzeň (výkop ve 14.00), budou moci ženy Baníku začít slavit. Jestliže však jeden z těchto dvou předpokladů nevyjde, bude se v dalším kole bojovat dál.

Radvanice v sobotu zažijí drama. Ženy Baníku mají tři kola před koncem nadstavbové části čtyři body náskoku na Pardubice, které aktuálně okupují sestupovou pozici, tedy čtvrtou příčku ve skupině o záchranu. Baňky však v od 13 hodin hostí Brno, které by mohlo sestoupit už jen shodou bláznivých okolností, nicméně stoprocentní jistotu ještě ani Jihomoravanky nemají. O hodinu později rozehrají Pardubice svou partií s Plzní. Ta vstoupila do bojů ve skupině o záchranu z pozice, z níž jí sestup už nehrozil. A to se na výsledcích Viktorie v nadstavbě projevuje, ze tří utkání získala zatím pouhý bod... Takže přestože bude Plzeň v Pardubicím papírovým favoritem, vzhledem k tomu, jaké výkony nyní podává, nikde není psáno, že svou roli Viktoria naplní a Pardubice o body připraví.

Suma sumárum: Jestliže Baník porazí Brno a Pardubice nezískají tři body proti Plzni, bude hotovo. Při případné pouhé remíze Pardubic totiž vzroste v takové situaci náskok Baníku dvě kola před koncem na šest bodů a vzájemnou bilanci má Baník s Pardubicemi lepší, na čemž už nemůže nic změnit ani utkání, které spolu oba týmy ještě sehrají.

Klíčem ke všemu je ovšem právě vítězství Baníku nad Brnem. V dosavadních třech duelech, které spolu oba soupeři v této sezoně odehráli, bylo dvakrát úspěšné Brno, jednou ženy Baníku. Naposledy, v prvním vzájemném duelu hraném v rámci nadstavbové skupiny, zvítězil v Brně domácí celek 3:2. "Víme, jaké chyby jsme v tom utkání udělali, ale také víme, že máme lepší tým," řekl k věci Witold Zajac, trenér žen Baníku. "Někdy se však takové zápasy vyhrávají zralostí, zodpovědností a trpělivostí. Pokud budeme hrát fotbal na úrovni, která odpovídá našim možnostem, a přidáme k tomu kvality, které jsem zmínil, získáme body. Všechno je stále v našich nohách a hlavách a v sobotu určitě budeme bojovat o to, aby tři body zůstaly v Ostravě," dodal trenér Baníku Ostrava.

19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács