po 23.1.2023
A-tým

Eneo Bitri přestupuje do Baníku

Do Baníku přichází albánský stoper Eneo Bitri. Šestadvacetiletý obránce, který si během podzimu připsal tři starty za reprezentační áčko, přestupuje na Bazaly z klubu FK Partizani.

Nová posila do Ostravy dorazila v pondělí: absolvovala zátěžový test a zdravotní prohlídku a vpodvečer podepsala smlouvu na rok a půl s opcí.

„Stopera jsme měli v hledáčku nějaký čas. A z hráčů, které jsme měli vytypovány, pro něj převážilo, že umí rozehrát, na svou výšku je poměrně pohyblivý a je výborný ve vzdušných soubojích. Ať v defenzivních nebo ofenzivních, dokáže dát gól,“ konstatoval šéf sportovního úseku Luděk Mikloško.

Eneo Bitri vloni vstřelil v barvách Partizani čtyři branky, před tím na hostování v kazašské Astaně přidal další dvě v předkole Evropské ligy proti Arisu Soluň a finskému KuPS. 

Baník po albánském bekovi sáhl také proto, že Jaroslav Svozil po zranění zatím stále nemůže hrát úplně na sto procent a podstupovat souboje, a tudíž měl na prahu jarní části jen tři střední obránce. Po zranění je i mladík Patrik Měkota a Zdeněk Říha bude zatím pravidelně nastupovat za béčko.

„Je mu šestadvacet, je to hráč v ideálním fotbalovém věku. Má už i nějaké zkušenosti s těžkými zápasy včetně pohárů a dokáže hrát i před plnými stadiony, má tedy předpoklady, aby zvládl přechod do Baníku,“ řekl Luděk Mikloško.

28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton