pá 24.11.2023
Aktuální zprávy

Startuje Memoriál E. Hadamczika!

Anglický Luton Town, italský celek Udinese Calcio nebo Akademie Borussie Dortmund. To jsou tři ze čtrnácti účastníků skvěle obsazeného 46. ročníku Memoriálu Evžena Hadamczika, který dnes (v pátek 24. listopadu) startuje ve sportovní hale v Ostravě- Dubině. Zúčastní se jej žákovské týmy ze šesti zemí. Turnaj vyvrcholí 26. listopadu a nese s sebou jednu velkou premiéru. Poprvé je součástí Memoriálu Evžena Hadamczika také turnaj dívek!

Účastnická listina letošního MEH je vskutku nabitá. Vedle dvojice Udine či Luton Town se v Ostravě ukáží týmy kategorie U11 z Akademie Borussie Dortmund, Górniku Zabrze, GKS Katowice, Slovanu Bratislava, Sparty, Slavie, domácího Baníku a dalších klubů.

„Daří se nám držet úroveň turnaje na velmi vysoké úrovni a díky práci všech lidí, kteří se na jeho pořádání podílí, mohu říct, že tuto úroveň ještě posouváme. Mám z toho velkou radost,“ uvedl Roman Holiš, předseda Akademie Baníku Ostrava.

Už v pátek 24. listopadu rozehrají svá utkání celky ze skupiny A, v sobotu skupina A svůj program dokončí a svá utkání rozehraje skupina B, jejíž součástí je také Baník. Ten si v rámci své základní skupiny zahraje proti žákům Akademie Borussie Dortmund, Lutonu, Spartě, GKS Katowice, Zlínu a Trenčínu. Play-off a souboje o umístění turnaje, jehož patronem bude baníkovská legenda Libor Radimec, jsou na programu v neděli.

Poprvé v historii bude součástí MEH také turnaj dívek kategorie U11. Ten se uskuteční ve sportovní hale v Ostravě- Svinově a zúčastní se jej dvanáct družstev včetně Baníku. „Ženský fotbal je na velkém vzestupu, je proto logické, že jsme do programu memoriálu zařadili i dívčí turnaj,“ dodal Roman Holiš.

Dívčí část Memoriálu Evžena Hadamczika se ve svinovské hale uskuteční 25. listopadu.

Veškeré informace k letošnímu ročníku MEH naleznete zde

17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma