ne 2.7.2023
A-tým

Abdullahi Tanko: Kredit pro celý tým

To byl vítr! Abdullahiho Tanka trenéři vypustili do druhé půle přípravného utkání s Farulem Constanta a Nigerijec stihl za 45 minut svůj první hattrick v barvách Baníku. Co po utkání řekl?

O zápasu

Sehráli jsme dobrý přípravný zápas. Taky díky soupeři, který byl kvalitní. Je to šampion Rumunska, který se chystá na předkolo Ligy mistrů proti Šeriffu. Ale my jsme dnes ukázali taky svou třídu. Věřím v naše mužstvo, naše schopnosti. Jsme mladí, snažíme se zlepšovat. Ale je to zatím příprava. Výhra je povzbudivá, ale nesmíme to moc přeceňovat.

O třech gólech

Perfektní zápas hlavně pro náš tým, nejen pro mě. Dal jsem tři góly, ale bez týmu bych nesvedl nic. Musím dát všechen kredit spoluhráčům, ale i trenérům a realizačnímu týmu. Radí mi a ukazují, jak být pro mužstvo prospěšný, jak využít své přednosti a pomoct mužstvu. Takže díky všem v našem týmu.

O adaptaci v Baníku

Není to úplně jednoduché. Je tu určitá jazyková bariéra, protože čeština opravdu není jednoduchá, ale naštěstí někteří kluci umí anglicky a je to tím i pro mě snadnější zapadnout. Tým mě vzal velmi přátelsky mezi sebe. Všichni mi hned začali říkat Mirečku, to už byla moje přezdívka ve Varnsdorfu (smích). Cítím se tu dobře.

17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín