so 24.9.2022
JUN

Smékal zařídil výhru v Hranicích

Třetí výhru v řadě zaznamenalo béčko Baníku. V sobotním dopoledni o ní na půdě nováčka MSFL v Hranicích rozhodl v úvodu zápasu Daniel Smékal, pro kterého to byla sedmá trefa v sezoně.

Baníkovci do zápasu vykročili podle plánu a jejich aktivita byla odměněna už po čtvrthodině, když se trefil Smékal a rozjásal zhruba dvacetihlavý hlouček hostujících fanoušků za brankou.

Ostravští měli v poli kombinačně navrch a stálou územní převahu, scházelo jen lepší finální řešení. Po rychlém protiútoku z levé strany byl blízko gólu Chukwudi, ale jeho křížná střela levačkou postrádala centimetry.

Druhý gól stále nepřícházel, a tak domácí žili stále v naději. Hlavně v závěru utkání byla hranická obrana několikrát otevřena, ale Baník možnosti nevyužil. Po rohu vyrazil Holaňovu hlavičku gólman Tomečka, který si posléze poradil i s pokusem Zálešáka. Po průniku z pravé strany tančil balon v malém vápně domácího týmu, ale hosté ho nedokázali dopravit do sítě.

Hubené a zasloužené vedení ale Baník nakonec bez potíží udržel a soupeři nedovolil ani žádné závěrečné ohrožení branky Hrubého.

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa: “Dnes jsme předvedli třicet minut výborný výkon a šedesát minut bylo slušných. Vytvořili jsme si velké množství velkých gólových příležitostí, se kterými jsme však naložili ledabyle. Tím jsme si zápas zbytečně zdramatizovali, ale i ten tlak, kdy hájíte jednogólový náskok je svým způsobem pro kluky rozvíjející. Soupeř měl po standradce, o jejichž kvalitách jsme věděli jednu šanci, ve které nás podržel Hrubas. Vítězství, které bylo zasloužené si vážíme, z Hranic se body nebudou vozit snadno.”

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Martin Hrubý90000

Informace o utkání

24.
sobota
září
Hranice VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:1
Branka: 17. Smékal. Rozhodčí: Mayer - Vejtasa, Marek. ŽK: Rolinc, Cagaš, Kuchař - Holaň, Gyang.
Diváci: 680

Sestavy

Hranice

Tomečka – Kuchař, Kundrát, Markovič, Bezděk – Cagaš, Dittmer (81. Heřmánek) - Vavřík (72. Koláček), Rolinc, Pak (64. Beňa) – Hapal (64. Tilkeridis).

Baník B

Hrubý - Juroška, Říha, Temel, Fulnek - Sotorník (77. Koutný), Obuch (90. Měkota), M. Jaroň (46. Zálešák), Holaň, Chukwudi (65. Gyang) - Smékal (46. Barkov).
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo