čt 8.9.2022
JUN

Juniorka v Hlučíně neudržela vedení

Ačkoliv ještě pět minut před koncem juniorka ve čtvrteční předehrávce v Hlučíně vedla, nakonec zůstala bez bodu. Domácí v závěru obrátili skóre na konečných 3:2.

Hosté do derby poslali sestavu doplněnou o hráče áčka Jiřího Boulu, Daniela Tetoura a Muhammeda Tijaniho, kteří odehráli první poločas, celé a své první mistrovské utkání v Baníku odchytal Jiří Letáček.

Juniorka měla lepší start a po půlhodině otevřel skóre Drozd, který si našel propadlý centr a pohotově zakončil. Moc dlouho se ale Ostravané z náskoku neradovali a jeden z řady bývalých baníkovců v hlučínských barvách Zajíček v 38. minutě vyrovnal.

Baník v pauze hned čtyřikrát střídal. V 60. minutě nejprve zahodil penaltu Drozdem, který orazítkoval tyčku. Ale v 81. minutě už šel opět do vedení: ve vápně se na malém prostoru šikovně uvolnil Barkov a umístěnou přízemní střelou znehybnil Lapeše. 

Jenže ani to ještě na body nestačilo. V 85. minutě domácí vypíchlí míč, který putoval z vápna na zadní tyč, a tam ho uklidil Lehnert. V závěru nastavení přišel hlučínský direkt: Letáček první ránu z deseti metrů ještě vyrazil nad sebe, ale dobíhající Zajíček doťuknul balon do sítě.

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa: "Dnes jsme hráli utkání dvou rozdílných poločasů. Zatímco v prvním poločase jsme se prosazovali postupným útokem, ve druhém spíše rychlou přechodovou fází. Oba styly hry vedly k tomu, že jsme si vytvářeli zajímavé situace a o výsledku jsme měli rozhodnout v náš prospěch. Fotbal je hra chyb, my jsme je udělali v útočné i obranné fázi a prohráli jsme. Bohužel opakovaně špatně vyhodnocujeme, ve kterých prostorách si co můžeme dovolit, a pokud se v tomhle nepoučíme, budeme tak hloupě prohrávat jako dnes."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Jiří Letáček90300

Informace o utkání

8.
čtvrtek
září
Hlučín VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 1:1
Branky: 38. Zajíček, 85. Lehnert, 90.+3 Zajíček - 34. Drozd, 81. Barkov. Rozhodčí: Macrineanu – Habermann, Juřička. ŽK: Plesník, Mládek - Chukwudi, Zálešák, Smékal, Říha.
Diváci: 362

Sestavy

Hlučín

Lapeš - Lehnert, Hasala, Plesník (87. Ptáček), Tomšů - Buchvaldek (71. Šindler), Holzer (56. Praus) - Zajíček, Mládek, Moučka (71. Putyera) - Smékal.

Baník B

Letáček - Juroška (46. M. Jaroň), Říha, Stoklásek, Fulnek - Zálešák, Boula (46. Holaň), Tetour (46. Sotorník), Drozd, Chukwudi (68. Barkov) - Tijani (46. Smékal).
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma