so 9.10.2021
JUN

Béčko zdolalo Dolní Benešov 3:0

Rezerva Baníku prodloužila sérii bez porážky o další zápas. Ačkoliv v Dolním Benešově zvítězila přesvědčivě 3:0, tak jasné hlavně v první půli utkání nebylo. Dvakrát skóroval Ondřej Chvěja a juniorka se tak vrátila zpátky do čela MSFL.

Vzhledem k reprezentační pauze si za béčko šli zahrát i Jakub Pokorný, Jan Juroška, Lukáš Budínský, Adam Jánoš či Yira Sor, kteří tak zastoupili chybějící reprezentanty a nejlepší střelce béčka Petra Jaroně s Danielem Smékalem, ale první velkou šanci měli domácí. Wybraniec se dostal za obranu, jeho zakončení naštěstí vyškrábl Murin.

Pak přišly okamžiky Baníku. Nejdříve dolnobenešovská obrana ještě odvrátila šanci Martiníka na roh, po němž Sor vypíchl míč Wojatschkemu a jeho ideální centr hlavou gólově zužitkoval Chvěja.

Domácí ale kousali: V 18. minutě pálil z dvaceti metrů do břevna Massaniec. I když Baník měl stále více ze hry, do druhé trefy byl zápas otevřený. Za stavu 0:1 orazítkoval tyč Sor, pak měli hosté několik závarů, ale stavem pohnul po Juroškově centru až vlastní gól Moravce v 71. minutě.

Zato třetí gól padl po parádním brejku Baníku, do nějž se zapojili Jánoš, Budínský, Juroška a po centru zprava zakončující Chvěja.

Baník devět utkání v řadě neprohrál a při páteční remíze juniorky Olomouce ve Zlíně se vrátil do čela soutěže. 

Ohlasy k utkání

Tomáš Hejdušek: “I když výsledek vypadá jednoznačně, nerodil se lehce. Soupeř měl první gólovku, kdy nás podržel gólman Murin. Naopak se nám podařilo skórovat, poté jsme dobývali urputnou a důraznou obranu soupeře a definitivu přinesl až druhý gól.”

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Radovan Murin90000

Informace o utkání

9.
sobota
října
Dolní Benešov VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 13. a 77. Chvěja, 71. Moravec vlastní. Rozhodčí: Nápravník – Rosický, Havlín. ŽK: Rubý - Jánoš.
Diváci: 242

Sestavy

Dolní Benešov

Baránek – Wojatschke (53. Rubý), Koňařík (75. Gebauer), Massaniec, Moravec, Pecuch, Wybraniec, Skroch, Karčmář (75. Labuda), Kubík, Rončka.

Baník B

Murin - Juroška, Pokorný, Harušťák (68. Kulig), Sanneh - Zálešák (68. Zouhar), Budínský, Jánoš, Martiník, Sor (80. Sotorník) - Chvěja (80. Říha).
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe