ne 7.3.2021
MUZ

V oslabení bez bodu: Slavia - Baník 2:1

Téměř celý zápas hrál Baník na Slavii o deseti, přesto nebyl daleko od bodového zisku. Nakonec platil po devadesáti minutách výsledek Slavia - Baník 2:1.

Vývoj zápasu, který byl trenérskou premiérou Ondřeje Smetany, zásadně ovlivnila situace ze třetí minuty. Martin Fillo v souboji zasáhl rukou Jana Bořila, sudí Pechanec vytasil červenou a Baník hrál od té chvíle v deseti.

O pět minut později získala Slavia na útočné polovině míč, Jan Kuchta přiťukl Lukáši Masopustovi, a ten zpoza šestnáctky zakroutil míč k tyči – 1:0.

Oslabený Baník se v té fázi snažil především eliminovat tlak Slavie, domácí však do dvou nebezpečných zakončení dostali. Bořil i Nicolae Stanciu pálili nad.

Ve 31. minutě zahrál Gigli Ndefe ve vlastní šestnáctce rukou a Stanciu z penalty zvýšil.

Pak se do šance na druhé straně tlačil Daniel Holzer. V souboji s Tarasem Kačarabou těsně před šestnáctkou však upadl a hvizdu rozhodčího se nedočkal.

Brzy po pauze Baník snížil. Daniel Holzer zahrál rohový kop, Jaroslav Svozil vyhrál důležitý souboj a jeho hlavičku usměrnil do sítě za přispění Kačaraby Patrizio Stronati – 2:1.

Pak musel zasahovat Jan Laštůvka, Stanciovu ránu vyrazil.

V 74. minutě byl Baník blízko vyrovnání. Nákop Jakuba Pokorného dostihl Yira Sor dřív než gólman Kolář, který si pro míč vyběhl ze své šestnáctky. Sor, který unikl i dvěma hráčům Slavie, udělal Kolářovi kličku a z velkého úhlu poslal míč do branky. Balon by se do ní nejspíše dokutálel, Kačaraba jej však před brankou dostihl a odkopl.

Oslabený Baník toužil po vyrovnání, v 81. minutě pálil Daniel Holzer z rohu šestnáctky mimo.

Skvělý zákrok pak předvedl Jan Laštůvka. Lukáš Provod pálil bez přípravy z patnácti metrů, gólman Baníku vynikajícím způsobem vyrazil.

V poslední minutě měl stoprocentní šanci Daniel Tetour. Protáhl se mezi bránícími hráči Slavie a zblízka pálil těsně mimo!

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

JINDŘICH TRPIŠOVSKÝ : “Zápas byl ovlivněn brzkým vyloučením, hned se změnil ráz utkání. Hned vzápětí se nám podařilo dát krásnou branku. V prvním poločase už jsme z té převahy, kterou jsme měli, dali jen jeden gól z penalty. Ve druhém poločase se pak ukázalo, že to bylo málo. Baník odehrál skvělý druhý poločas, hrál ve velkém tempu, odvážně dopředu. Podařilo se mu dát z první střely na bránu kontaktní gól. My jsme nebyli schopní přidržet balon, byli jsme u všeho pozdě. Byli jsme nervózní, možná na nás dolehlo, že jsme několik zápasů v závěru už ztratili. Chyběla nám kvalita ve středu hřiště. V poslední minutě jsme Baník pustili do gólovky, kterou naštěstí neproměnil. Během zápasu měl náš výkon hodně sestupnou tendenci a odehráli jsme katastrofální druhý poločas. Se štěstím jsme vyhráli."

ONDŘEJ SMETANA: “Zápas ovlivnilo naše hloupé a brzké vyloučení, na které jsme bohužel asi dobře nereagovali a byli potrestáni dvěma góly. Martin Fillo se nám všem omluvil, je to zkrat. Zvlášť to mrzí u takhle zkušeného hráče. V poločase jsme si s kluky něco řekli, spíš to zklidnili a motivovali jsme je ke kontaktnímu gólu. Ten se nám podařilo vstřelit. Možná jsme Slavii zaskočili, že jsme to nezabalili. Motivovali jsme kluky do rychlých protiútoků, abychom je dohráli trochu jinak než v první půli. To se nám skoro podařilo. Nadějnou situaci měl i Holzer a nakonec závěrečná šance Tetyho, která se stoprocentně dala vyřešit líp. Udělal to celé perfektně a to finále zahodil. To je obrovská škoda. Po té facce v prvním poločase a po ochotě týmu dřít, nevzdat to tady, nezlomit se by to byla sladká odměna."

Statistiky hráčů

#HráčMinutyGólyAsist.ŽKČK
4Yira Sor170000
5Adam Jánoš900010
6Daniel Tetour900000
7Martin Fillo30000
15Patrizio Stronati900000
20Jakub Pokorný900010
21Daniel Holzer900000
22Filip Kaloč730000
23Jaroslav Svozil630000
24Jan Juroška270000
31Ondřej Šašinka730000
77Gigli Ndefe900000
91Dyjan Carlos De Azevedo170000

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90200

Informace o utkání

7.
neděle
března
Slavia VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 2:0
Branky: 8. Masopust, 33. Stanciu z penalty - 53. Kačarba vlastní. Rozhodčí: Pechanec – Caletka, Šimáček. ŽK: Lingr, Kuchta - Jánoš, Pokorný. ČK: 3. Fillo.

Sestavy

Slavia

Kolář – Bah, Deli, Kačaraba, Bořil – Masopust (60. Sima), Stanciu, Provod, Lingr (60. Holeš), Olayinka (73. Dorley) – Kuchta (79. Tecl).

Baník

Laštůvka – Juroška (27. Svozil), Pokorný, Stronati, Holzer – Fillo, Jánoš, Tetour, Kaloč (73. de Azevedo), Ndefe – O. Šašinka (73. Sor).
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula