so 10.10.2020
ZEN

První ztráta žen v sezoně: Baník - Sparta ”B” 1:3

Bojovaly, ale na silného soupeře to nestačilo. Ženy Baníku prohrály v souboji dvou týmů, které ve druhé lize dosud neztratily ani bod, s béčkem pražské Sparty 1:3. Utrpěly tak první bodovou ztrátu a v tabulce klesly na aktuální třetí místo. Za B-tým Sparty, který však o postup nehraje, a o skóre za druhý Hradec Králové.

Utkání s velmi těžkým soupeřem nezačalo pro Baník dobře. Ve 4. minutě využila Sparta ztráty míče, které se domácí hráčky dopustily před svou brankou, a otevřela skóre. O deset minut později přišlo druhé zaváhání v obraně, sparťanka Marcinková si na pravé straně zpracovala míč, který k ní trochu šťastně prolétl, a zkušeně zakončila. 

Ostravské fotbalistky však nepodařený začátek nepoložil. Maximální důraz ve středu hřiště spojený s aktivitou útočících hráček, které se snažily napadat soupeřovu rozehrávku a zároveň být aktivní po zisku míče, vedl ke snížení. Dobrou přihrávku za sparťanskou obranu zužitkovala Veronika Regecová, která nastoupila na hřiště minutu předtím za zraněnou Nicol Lebduškovou. Míč si zpracovala a tváří v tvář gólmance Sparty si věděla rady.  

Najednou to bylo zase jen o gól a domácí hráčky ještě zvýšily důraz. Sparta každou minutou prokazovala svou nespornou kvalitu, bojující Ostravanky však Letenským hráčkám jejich snahu maximálním způsobem komplikovaly. A když už byla převaha Sparty přece jen zřetelná, zasáhla výborně brankářka Lenka Roháčková. V první půli svůj tým několikrát podržela.

Po přestávce tlak Sparty sílil, Baník zkoušel podnikat brejky do otevřené obrany a po jednom z nich už se domácí celek i s fanoušky, kteří zápas sledovali zpoza plotu, radoval z vyrovnání na 2:2. Jenže rozhodčí gól kvůli ofsajdu neuznali...

Místo vyrovnání se zrodil dvoubrankový náskok Sparty. Pražanky udeřily po pravé straně a přesnou přihrávku před branku zužitkovala Harvilová - 1:3.

Lenka Roháčková pak ještě vychytala sparťanku Cvrčkovou, která svůj průnik zakončila jedovatou střelou do horního rohu, na snížení nebo dokonce vyrovnání už vyčerpané hráčky Baníku neměly síly.

Ohlasy k utkání

MILAN PÁLENÍK: "Škoda toho začátku zápasu, kdy jsme dvěma chybami umožnili soupeři jít do dvou brankového vedení. Myslím si, že ty chyby pramenily z přílišného respektu z velmi kvalitního soupeře. Pak ale holky respekt odložily, bojovaly a z hlediska nasazení a důrazu a snad ani taktického pojetí jim nemám co vytknout. Škoda toho neuznaného gólu na 2:2, možná jsme mohli pomýšlet na bod, který by pro nás byl úspěchem."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
1Lenka Roháčková90300

Informace o utkání

10.
sobota
října
Baník VS Sparta B
II. liga

Statistiky

Poločas: 1:2
Branky: 18. Regecová - 4. Harvilová, 14. Marcinková, 52. Harvilová. Rozhodčí: Navrátilová.

Sestavy

Baník

Roháčková - Blažková (65. Krzikalová), Weidingerová, Šimová, Stařinská - Sehnálková, Vojtková, Pavlíčková (46. Skramuská)- Lebdušková (17. Regecová), Hegrová (77. Blinková), Kütnerová.
4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
0
Paixao da Silva
Ewerton
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín