so 18.1.2020
MUZ

Baník s přehledem porazil Pohronie 4:1

Přesvědčivým vítězstvím 4:1 skončil souboj Baníku se slovenským FK Pohronie. Znamená to, že Baník se stává vítězem skupiny D letošního ročníku Tipsport ligy.

Utkání orámovaly dvě šance Milana Jiráska. Poprvé na sebe záložník Baníku výrazně upozornil v první půli. Po akci Davida Buchta, který s míčem na noze obešel snad čtyři hráče soupeře, jeho střelu, která by jinak nejspíše skončila v brance, nakonec dokázal zablokovat hráč Pohronie. A v samém závěru trefil Milan Jirásek břevno. A mezi těmito dvěma akcemi se zrodily všechny góly utkání. Svou mírnou územní převahu dokázal Baník zužitkovat poprvé ve 37. minutě. Timofej Barkov převzal v šestnáctce soupeře po přihrávce míč a výborně zakončil. O chvíli později byl faulován David Buchta a penaltu proměnil Patrizio Stronati.

Ve druhé půli, v níž trenér Luboš Kozel sestavu Baníku ještě více obměnil, Ostravané hru víceméně kontrolovali. Na 3:0 zvýšil a svůj zajímavý výkon tím korunoval David Buchta a teprve pak se střelecky prosadili hosté. Hlavou po standardní situaci snížil Patrik Abrahám. Ale konečné slovo měl Baník, konkrétně Lukáš Raab, jenž po několika minutách svého pobytu na hřišti šikovně usměrnil přímý kop, poslal míč pod břevno a stanovil konečné skóre.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

LUBOŠ KOZEL: "Jsem rád, že i naše mladší sestava si se soupeřem, který nebyl tak silný jako Žilina, poradila. Protože nikdy není jendoduché hrát do bloku. Ale góly jsme dali a poměrně jasně vyhráli. Takže spokojenost."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

18.
sobota
ledna
Baník VS Pohronie
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 2:0
Branky: 37. Barkov, 42. Stronati z penalty, 74. Buchta, 88. Raab - 84. Abrahám. Rozhodčí: Machálek – Kotík, Dresler.
Diváci: 407

Sestavy

Baník

Budinský (46. Číž) - Celba (81. Zálešák), Procházka, Stronati, Fleišman - Buchta (87. Hasala), Kaloč, Jirásek - Barkov (87. Heller), Smola (81. Raab), Granečný.

Pohronie

Bárta – Hatok, Pavlík, Jacko, Župa, Blahút, Pellegrini, Poci, Mazan, Merlo, Čepo. Střídali: Tandir, Daniš, Abrahám, Dzurík, Mihálek, Matěj, Badolo, Mészáros.
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta