po 9.3.2020
MUZ

Bod unikl v závěru: Baník-Mladá Boleslav 2:3

Nepovedlo se. Baník promarnil šanci poskočit na aktuální třetí místo, protože prohrál s Mladou Boleslaví 2:3. Prohrával už 0:2, dokázal navzdory neproměněné penaltě vyrovnat, v samém závěru však potřetí inkasoval.

Od prvních minut byla na hře domácího týmu patrná nejistota. Hosté vysunuli presink a Slezané, kteří se kromě známých absencí museli vypořádat s náhlou indispozicí Daniela Holzera i zdravotními potížemi Romana Potočného, ne a ne dostat se do herní pohody. V 8. minutě zničehonic vypálil mladoboleslavský Lukáš Budínský a trefil skvěle. Rána se ujala a hosté vedli.

Ve 13. minutě mohl Budínský zvýšit, střílel téměř do odkryté branky, trefil však Patrizia Stronatiho, který na čáře situaci zachránil.

O dvě minuty bylo z pohledu Baníku ještě hůř. Domácí ztratili na vlastní polovině zbytečně míč, hosté podnikli okamžitý výpad do šestnáctky Baníku, v ní se dostal do zakončení Tomáš Ladra a bylo to 0:2.

Baník se snažil vrátit jakýmkoliv způsobem do zápasu, ale šlo to velmi těžko. Ve 24. minutě se po akci Nemanji Kuzmanoviče a centru Romana Potočného dostal k odraženému míči Robert Hrubý. Napálil jej bez přípravy, míč však nabral opačnou rotaci a zamířil mimo.

O chvíli později musel kvůli zranění odstoupit Martin Fillo.

Ve 42. minutě atakoval mladoboleslavský Tatajev tvrdě Tomáše Smolu, rozhodčí Dubravský nejdřív nechal hru pokračovat, na základě intervence videorozhodčího si pak odběhl zákrok prohlédnout znovu a odpískal penaltu. Tu Patrizio Stronati proměnil a snížil.

Ve druhé půli byla k vidění úplně jiná produkce. Baník se ujal iniciativy. V 51. minutě pronikal mladoboleslavskou šestnáctkou Tomáš Smola, dostal se do zajímavé pozice, volil něco mezi křížnou střelou ke vzdálenější tyči a přihrávkou a minul branku.

Zahrozili i hosté. Klíma hlavičkoval z dobré pozice mimo.

V 69. deváté minutě vyústil chvilkový tlak Baníku v dobrou střelu Milana Jiráska. Jan Šeda v domácí brance ji chytil.

V 75. minutě vybojoval David Buchta v mladoboleslavské šestnáctce míč na Jaroslavu Zeleném. Okamžitě zahájil manévr směrem do prostoru před brankou, Zelený jej povalil na zem a kopala se druhá penalta. K míči se znovu postavil Patrizio Stronati. Zvolil podobný směr jako v prvním případě, tentokrát míč nenatlačil až k tyči a Šeda, jenž vystihl směr střely už při první penaltě, tentokrát ránu vyrazil.

Baník přesto vyrovnal. V 85. minutě zahrával Jiří Fleišman roh, Roman Potočný jej prodloužil ke vzdálenější tyči, a tam prostor výborně uzavřel Jaroslav Svozil a ve skluzu míč dostal do branky.

Baníku však nebyl zisk bodu souzen. V 88. minutě přišel závar před brankou Baníku, míč se několikrát odrazil ven ze šestnáctky, hosté jej pokaždé dokázali vrátit dovnitř a na malém vápně se nakonec prosadil Klíma, jenž vstřelil rozhodující gól.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

LUBOŠ KOZEL: "Jsem zklamaný, protože výsledek není příznivý. Byli jsme potrestáni za úvod utkání, kdy jsme do toho zápasu nevstoupili dobře, hráli jsme pomalu a nebyli důrazní. Ve druhé půli jsme podali slušný výkon, soupeře jsme přehráli. Bohužel jsme neproměnili druhou penaltu, ale za vyrovnáním jsme šli, což se nám i povedlo. Bohužel v závěru jsme inkasovali potřetí."

JOZEF WEBER: "Děkuji mužstvu za výkon a za bojovnost, že to utkání dokázalo zvládnout. Vedli jsme 2:0 a měli zápas pod kontrolou. Ale pak jsme ztratili vedení. Jsem rád, že jsme se přesto vzchopili a dokázali vstřelit vítěznou branku."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90300

Informace o utkání

9.
pondělí
března
Baník VS Boleslav
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 1:2
Branky: 43. Stronati z penalty, 85. Svozil (Potočný) - 8. Budínský, 15. Ladra, 88. Klíma. Rozhodčí: Dubravský – Podaný, Dresler. ŽK: Hrubý, Potočný, Procházka, Svozil - Tatajev, Zelený, Pudil, Douděra, Weber (trenér)
Diváci: 8667

Sestavy

Baník

Laštůvka - Fillo (35. Procházka), Svozil, Stronati, Fleišman - Jirásek, Hrubý (82. Reiter) - de Azevedo (67. Buchta), Kuzmanovič, Potočný - Smola.

Boleslav

Šeda – Křapka, Tatajev, Pudil, Zelený – Hubínek, Janošek – Douděra (78. Fulnek), Budínský, Ladra (83. Mazuch) – Klíma.
12
Tomáš
Rigo
7
Karel
Pojezný
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek