ne 24.11.2019
MUZ

Konec venkovního půstu: Teplice - Baník 1:1

Baník ukončil dlouhé čekání na bodový zisk venku. Vybojoval bod za remízu 1:1 v Teplicích. Pomýšlel však na víc. Také proto, že v utkání vedl. Na gól Patrizia Stronatiho však dokázal odpovědět Jakub Řezníček.

První zajímavou střeleckou možnost si sice vypracovali domácí, v 9. minutě hlavičkoval Jakub Řezníček mimo, ty další už se rodily před teplickou brankou. I díky tomu, že Baník měl v následujících minutách první půle přece jen více ze hry. Ve 25. minutě pronikl Robert Hrubý po levé straně v šestnáctce až ke koncové čáře, odtud vrátil míč před branku Nemanjovi Kuzmanovičovi. Ten byl sice tísněn, ke střele z malého vápna se však dostal, trefil ovšem Tomáše Grigara.

O chviličku později hlavičkoval po rohovém kopu Martin Fillo, míč už už mířil do sítě, z lajny jej však vykopl Tomáš Vondrášek.

A krátce před poločasem se v teplické šestnáctce dostal ke střele Jiří Fleišman. V tísni pálil mimo.

Brzy po přestávce se Baník dostal do vedení. Akci rozehrál na vlastní polovině Robert Hrubý, přihrál Danu Holzerovi, a ten dokonalou kolmicí paralyzoval teplickou stoperskou dvojici natolik, že zadáky domácích předběhl Nemanja Kuzmanovič, ačkoliv to měl k balonu mnohem dál. Dostal se před Michala Jeřábka, ten ho fauloval a rozhodčí odpískal penaltu. K té se postavil Patrizio Stronati a tvrdou ranou prolomil dlouhé baníkovské penaltové prokletí – 0:1.

V 56. mohl Baník zvýšit. Adam Jánoš obešel v teplické šestnáctce jednoho z domácích hráčů, dostal se ke střele, bohužel však zamířil mimo.

Teplice začaly přebírat iniciativu a v šestnáctce Baníku začaly vznikat nebezpečné situace. V 64. minutě se hotovil k nebezpečné střele Jakub Řezníček. Obrana Baníku jeho ránu na poslední chvíli zablokovala.

O dvě minuty později si Řezníček naběhl za obranu Baníku, dostal míč do běhu a svůj sólový únik zakončil nekompromisní ranou – 1:1.

A ještě jednou Jakub Řezníček. V 68. minutě podnikl další nebezpečný kontr, rezultoval z toho nebezpečný míč zahraný před branku Baníku, defenziva hostí ale situaci zvládla.

Baník se s nerozhodným výsledkem nehodlal smířit. V 79. minutě se v teplickém vápně uvolil Dame Diop. Vystřelil, ale tentokrát zasáhl domácí blok a tečovaná střela skončila mimo. A ani pokus Martina Filla z nadějné pozice se do teplické branky nevešel. Utkání tak nakonec skončilo remízou.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

STANISLAV HEJKAL: "S bodem musím být spokojen, i když jsme potřebovali vyhrát. Průběh nám ale příliš nenahrával - hosté měli lepší rozehrávku od obránců, naše kraje byly příliš nízko a tam nás Ostrava přehrávala. Druhý poločas byl jiný a hodně ho ovlivnila penalta, která být neměla."

BOHUMIL PÁNÍK: "Zápas se hrál na nerovném terénu, pro hráče bylo složité se tomu přizpůsobit, nedal se hrát technický fotbal. Bylo to o spoustě soubojů, mohli jsme odskočit už před přestávkou, ale měli jsme udržet i vedení. Domácím se podařilo chytit rytmus, ožili a měli dobrou pasáž, po které vyrovnali. Rozhodl jeden propadlý míč, takže trochu cítíme, že jsme tu mohli vyhrát a odvážet tři body."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90100

Informace o utkání

24.
neděle
listopadu
Teplice VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 66. Řezníček - 49. Stronati z penalty. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Caletka. ŽK: Jeřábek, P. Mareš, Radosta, Nazarov - Diop.
Diváci: 3340

Sestavy

Teplice

Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, P. Mareš – Kodeš (56. Nazarov), Kučera, Žitný (90. Knapík), Hyčka (56. Radosta) – Řezníček, J. Mareš.

Baník

Laštůvka - Pokorný, Procházka, Stronati - Fillo, Jánoš, Hrubý, Fleišman (71. Granečný) - Holzer (82. de Azevedo), Kuzmanovič - Diop (87. Smola).
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe