pá 23.8.2019
MUZ

Komplex prolomen: Baník - Slovácko 3:0

Konečně! Noční můru jménem Slovácko dnes Baník zahnal třemi góly. Třetí tým tabulky porazil soubor Bohumila Páníka po velmi dobrém výkonu 3:0, a to ještě další gólové možnosti nevyužil.

Největší překvapení soupeř na Baník políčil před úvodním výkopem. To když se hodinu před utkáním v zápisu o utkání v základní sestavě Slovácka objevilo jméno Ondřeje Šašinky, který byl navzdory finanční sankci ve smlouvě o hostování koučem Martinem Svědíkem vyslán do hry.

Jiné překvapení už ale baníkovci hostům nedovolili. Když pomalu končil „tichý protest“ fanoušků obou týmů vůči LFA, odcentroval z pravé strany na druhý pokus Tomáš Smola dokonale na hlavu Diana Carlose de Azeveda a drobný Brazilec zblízka propasíroval míč skrze Trmalovy ruce poprvé do branky.

Od té chvíle Baník na trávníku vládl. S každou minutou ve vedení mužstvu zbytňovalo herní sebevědomí a už ve 23. minutě byli diváci znovu na nohou. Centr Martina Filla od pravé postranní lajny poměrně nečekaně proletěl napříč celým vápnem až na zadní tyč, kde ho hlavou podruhé trknul do sítě Jiří Fleišman.

Domácí zůstávali při chutí. Další šanci spálil ve 31. minutě de Azevedo, o minutu poté Milan Jirásek parádním pokusem zatřásl tyčí.

Ke třetímu gólu nakonec pomohli hosté. Po stříleném centru Nemanji Kuzmanoviče se současně vrhli Hoffmann i brankář Trmal a po jejich nedorozumění se nakonec balon od hostujícího obránce dostal potřetí za čáru.

O vítězství bylo jasno, Baník dále bavil stadion pohledným fotbalem. Tomáš Smola po rohu de Azeveda parádní hlavičkou opět trefil tyč, Rudolf Reiter po brejku do otevřené obrany vyzval k další brance de Neveda, jeho hlavička však pár decimetrů postrádala.

Jan Laštůvka se při své premiéře v sezoně na nulu ani tak nenadřel. Slovácko zahrozilo až za stavu 0:3, ale Petržela z deseti metrů vypálil vedle a stejně si v závěru vedl i Navrátil. Baník po přesvědčivém výkonu porazil po čtyřech porážkách ve vzájemných utkáních Slovácko 3:0.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: "Dnes jsme byli nebezpeční v křídelních prostorech. Důležité ale současně bylo, že hráči nebyli líní, nešetřili krokem, aby to tam po centrech ze stran zavírali před brankou. Myslím, že jsme vyhráli po zásluze."

MARTIN SVĚDÍK: "Začali jsme dobře a do prvního gólu jsme byli u všeho dříve. Pak jsme bohužel trestuhodně nechali dvakrát odcentrovat Smolu a nejmenší hráč na hřišti zakončí hlavou. Tam bylo naše špatné postavení. Po gólu byl Baník jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrál."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90000

Informace o utkání

23.
pátek
srpna
Baník VS Slovácko
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 2:0
Branky: 15. de Azevedo (Smola), 23. Fleišman (Fillo), 50. vlastní Hoffmann. Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Kubr. ŽK: Zajíc, Divíšek, Kadlec, Daníček, Kalabiška Svědík (trenér).
Diváci: 7288

Sestavy

Baník

Laštůvka - Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman – Reiter (85. Holzer), Jánoš, Jirásek, de Azevedo (87. Lalkovič) – Kuzmanovič, Smola (74. Baroš).

Slovácko

Trmal – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (53. Šimko) – Havlík, Daníček – Petržela (61. Kalabiška), O. Šašinka (88. Hellebrand), Navrátil – Zajíc.
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković