pá 2.8.2019
MUZ

Derby pro Ostravu! Opava-Baník 0:2

Skvělé! Baník po malém slezském derby v Karviné vyhrál i to velké v Opavě! Díky trefám Tomáše Smoly a Dyjana Carlose de Azeveda zvítězil 2:0!

Oba týmy zdobilo od první minuty maximální nasazení a snaha hrát dopředu. První nebezpečná situace vznikla před brankou Baníku v 11. minutě. Viktor Budinský si doskočil pro nebezpečný centr, který padal k malému vápnu. Míč lapil, pak jej ale v souboji fauloval domácí VáclavJurečka, získal tím pádem míč a poslal ho do branky. Gól ale platit nemohl. Ve 20. minutě udeřilo na druhé straně. Robert Hrubý zahrál přímý kop skvělým způsobem do míst, kam si naskakoval Patrizio Stronati. Ten vypálil hlavičkou ostrou ránu, kterou gólman Fendrich nejspíše dokázal vytlačit na břevno. Odražený míč si však našel Tomáš Smola a poslal ho do branky!

Opava se brzy dostala k možnosti vyrovnat stav. Jurečkova hlavička byla nebezpečná, nicméně Viktor Budinský v brance Baníku se zaskvěl! A musel vzápětí ještě jednou! Střela Reného Dediče byla velmi nebezpečná, brankář Baníku však vytasil superzákrok číslo dvě. A vyrazil ji na roh.

Baník se pak dostal k několika rychlým brejkům, které však nedotáhl do konce. A ve 35. minutě měli slovo znovu domácí. Jurečka mířil hlavou mimo.

Ve 40. minutě dostali domácí znovu míč do branky Baníku. A znovu to byl Jurečka. A ani tentokrát se z gólu nemohl radovat, tentokrát kvůli ofsajdu, což potvrdil i videorozhodčí.

Pak měl velkou šanci Baník. Opravdu velikou! Rudolf Reiter poslal kolmici Tomáši Smolovi, ten se ocitl tváří v tvář Fendrichovi a rozhodl se udělat mu kličku. Opavský gólman však úmysl baníkovského střelce vystihl a míč mu vypíchl!

Rušný fotbal se hrál i po pauze. Jurečkův průnik do šestnáctky zastavil precizním zákrokem Jiří Fleišman, tutovku na druhé straně promarnil Dame Diop. Běžel s míčem sám proti Fendrichovi. A ten mu na čáře šanci zlikvidoval.

Domácí tlačili, vynutili si sérii rohových kopů, Baník však střežil prostor před branku velmi pečlivě. I přesto, že kvůli zranění musel odstoupit Patrizio Stronati. Václav Procházka, který za něj naskočil do hry, svou roli zvládl dokonale.

V 82. minutě vyrazil Baník do rychlého brejku. Ocitl se v přečíslení a i když se v první chvíli zdálo, že hosté situaci překombinovali, Dyjan Carlos de Azevedo se díky výborné přihrávce Rudolfa Reitera dostal do zakončení a provedl to velmi přesně - 0:2!

Domácí ještě měli možnost snížit. Přímý kop Pavla Zavadila si však Viktor Budinský pohlídal, chytil jej a bylo hotovo!

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

IVAN KOPECKÝ: "Jsme zklamaní, protože jsme cítili, že jsme měli na to bodovat. První poločas byl z naší strany po herní stránce velmi dobrý, chyběla tomu akorát branka. Soupeř se po jedné standardce dostal do vedení. Ve druhém poločase jsme se tam tolik nedostávali, navíc nás soupeř po naší útočné standardce vytrestal brejkem a využil přečíslení."

BOHUMIL PÁNÍK: "Ukázalo se, jak je fotbal ošidný. Hodně důležitý byl první gól a hlavně výkon našeho brankáře, který nás v několika situacích v první půlce extrémně podržel. U standardek jsme něco trochu změnili a vyšlo nám to. Bylo to utkání o střelcích, my jsme je měli, a proto si vezeme výhru."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
30Viktor Budinský90000

Informace o utkání

2.
pátek
srpna
Opava VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 20. Smola (vyražený míč), 82. de Azevedo (Reiter). Rozhodčí: Julínek – Nádvorník, Podaný. ŽK: Zavadil, Jursa - Kuzmanovič.
Diváci: 6087

Sestavy

Opava

Fendrich – Hrabina, Simerský, Schaffartzik, Žídek – Zavadil, Jursa (73. Bernadina) – Mondek (54. Šulc), Jurečka, Zapalač (55. Stáňa) – Dedič.

Baník

Budinský – Fillo, Šindelář, Stronati (57. Procházka), Fleišman – Reiter, Hrubý, Jánoš, de Azevedo (90. Holzer) – Kuzmanovič (46. Diop), Smola.
10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
29
Ladislav
Takács
15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar