pá 11.1.2019
MUZ

Tipsport liga: Baník zdolal Poprad 3:2

Také ve druhém utkání letošního ročníku Tipsport ligy byl Baník úspěšný. Tentokrát si v Orlové poradil se slovenským FK Poprad, nad nímž zvítězil 3:2.

Baník měl po většinu utkání, které se znovu hrálo na umělém trávníku v Orlové, zřejmou převahu. Byl aktivní od první minuty a po střelách Daniela Holzera, kterou vyrazil gólman Malec, a Jakuba Šašinky, jenž napálil břevno, byl blízko vedoucímu gólu. I když se jej po těchto šancích nedočkal, byl dále velmi aktivní. Hosté sázeli na rychlé brejky, nicméně do nebezpečnějšího zakončení se dostali až po půlhodině hry. Maslovu hlavičku vyrazil Jan Laštůvka.

Pak se Baníku velmi vyplatil důraz Jakuba Šašinky. Ostravský útočník obral popradského Galloviče při snaze rozehrát akci o míč, k tomu se dostal Nemanja Kuzmanovič, jenž přihrál před prázdnou branku Robertu Hrubému. A ten situaci zvládl – 1:0.

Také v první fázi druhé půle plnil Baník roli papírového favorita. Po centru Lukáše Pazdery zvýšil na 2:0 hlavou Jakub Šašinka a po akci, kterou Jakub Šašinka završil vynikající přihrávkou před prázdnou branku, zvýšil na 3:0 Martin Fillo.

Do konce zápasu chybělo zhruba pětadvacet minut a o výsledku se zdálo být rozhodnuto. Jenže nenápadná střela popradského Janča, která zaletěla přesně k pravé tyči branky Viktora Budinského, znamenala snížení. A když pak gólman Baníku v šestnáctce fauloval a Horváth přidal druhý popradský gól, změnila se jasná záležitost v nečekané drama. V něm už ale Baník vítězství 3:2 udržel.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: "Byl to opět hlavně o tom kondiční účelu, aby to utkání hráči odběhali a napadali. To jsme tam viděli. Dokázali jsme soupeře přehrát a utéct na 3:0, ale pak jsme byli trochu bohorovní. Dostali jsme kontaktní gól a po chybě gólmana se to zdramatizovalo. To byla škoda."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

11.
pátek
ledna
Baník VS Poprad
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 33. Hrubý (Kuzmanovič), 61. J. Šašinka (Pazdera), 63. Fillo (J. Šašinka) – 76. Jančo, 81. Horváth z penalty. Rozhodčí: Dubravský – Caletka, Antoníček.
Diváci: 200

Sestavy

Baník

I. poločas: Laštůvka – Celba, Procházka, Stronati, Granečný – Bolf, Mešaninov, Hrubý, Holzer – Kuzmanovič, J. Šašinka. II. poločas: Budinský - Pazdera, Breda, Azackij, Granečný - Fillo, Jánoš, Kaloč, Jirásek - J. Šašinka, Diop.

Poprad

Malec – Maslo, Hric, Horváth, Zekucia, Gallović, Zošák, Jančo, Kukoľ, Holiš, Onwudi. Střídali: Maťas, Luberda, Ujčík, Streňo, Slebodník.
5
Jiří
Boula
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín