so 3.11.2018
MUZ

Navzdory šancím porážka: Baník - Plzeň 0:1

Co se povedlo v pohárovém duelu, v ligovém už Baníku nevyšlo. Slezané po velmi statečném boji, v němž měli řadu šancí, nakonec podlehli Viktorii Plzeň 0:1. Rozhodující gól zápasu vstřelil ve 45. minutě utkání Jan Kopic.

Podobně jako v pohárovém utkání v Plzni, také tentokrát přinesl zápas dva velmi rozdílné poločasy. V tom prvním byla zpočátku nebezpečnější Viktoria, načež se průběh utkání vyrovnal, v tom druhém byl lepší Baník.

Už v 8. minutě poslal Limberský nebezpečný centr na zadní tyč, kam si naběhl Ekpai a pálil z velmi dobré pozice hlavou. Domácí obránci vytěsnili jeho pokus na roh. Pak to zkoušel šikovným lobem Čermák, Jan Laštůvka jeho pokus vytáhl zpod břevna na další roh.

Baník se pokusil o odpověď. Jiří Fleišman střílel vedle a Martinu Fillovi chybělo málo, aby doskočil na dobrý centr z levé strany.

Obrovskou šanci měl ve 41. minutě Martin Šindelář. Ve vápně mu posunul míč Jakub Šašinka. Stoper Baníku vystřelil, plzeňští obránci jeho pokus stačili mírně zblokovat a o zbytek se postaral gólman Hruška.

Pak přišla 45. minuta, která přinesla rozhodnutí. Plzeňský Kopic si z levé strany posunul míč blíž k ose hřiště, vystřelil a zakroutil míč tak, že Jana Laštůvka připravil o šanci na jakýkoliv zákrok. Balon se zatočil k levé tyči a skončil v síti.

Do druhého poločasu nastoupil Baník s velkým odhodláním vyrovnat. A měl k tomu několik velikých příležitostí. Tu první velice brzy. V 50. minutě fauloval ve vápně Hrošovský Martina Filla, což sudí Proske nejprve ponechal bez povšimnutí. Videorozhodčí Zelinka však doporučil zákrok k přezkoumání a hlavní arbitr pak vynesl nový verdikt – penalta! K té se postavil Jiří Fleišman, gólman Hruška jeho střelu vyrazil.

Pak měl na druhé straně šanci Kopic. Ze své levé strany se na Jana Laštůvku řítil sám, gólman Baníku výborně zasáhl a Řezník hlavou dorážku nezvládl.

Následovala tutovka, do které se dostal Baník. Výborně ve vápně zapracoval Jakub Šašinka, natáhl na sebe i brankáře Hrušku, poslal míč k druhé tyči, kam nabíhal Martin Fillo. Zdálo se, že gólu už nemůže nic zabránit. Hruška ale předvedl senzační zákrok, byl u své druhé tyče včas a střelu Martina Filla vykopl z brankové čáry.

Martin Fillo to o chvíli později zkoušel i hlavou, Hruška jeho pokus lapil.

V 73. minutě znovu vstoupil do hry videorozhodčí. Tentokrát proto, aby posoudil Hubníkův zákrok na pronikajícího Jakuba Šašinku. Ale druhou penaltu už sudí Proske po konzultaci s kolegou u videa nenařídil…

V 78. minutě se po delší době dostala k příležitosti Plzeň. I ta byla tutová, Petržela naservíroval míč Řezníčkovi na malé vápno. Plzeňský útočník ale v jasné pozici minul.

Baník stupňoval tlak, do poslední minuty intenzivně usiloval o srovnání stavu, nicméně nakonec se góly navzdory enormní snaze nedočkal.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: "Odehráli jsme výborný zápas po stránce nasazení i hernosti. Plzni jsme se výkonem i šancemi určitě vyrovnali, bohužel jsme z několika příležitostí nedali ani jeden gól. Trochu nás to mrzí, takový je fotbal. Někdy dává, někdy bere."

PAVEL VRBA: "První poločas z naší strany velmi dobře takticky zvládnutý, měli jsme tam několik zajímavých situací. Ve druhém už Baník zjednodušil hru a měli jsme dvakrát obrovské štěstí. I my jsme sice mohli reagovat šancí Řezníčka, ale nepovedlo se."

Statistiky hráčů

#HráčMinutyGólyAsist.ŽKČK
3Martin Šindelář900000
5Adam Jánoš830000
7Martin Fillo900000
9Lukáš Pazdera40000
10Robert Hrubý900000
15Patrizio Stronati900010
17Milan Jirásek900000
19Jakub Šašinka900010
21Daniel Holzer900000
25Jiří Fleišman900000
31Ondřej Šašinka70000
32Arťom Mešaninov860000

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90100

Informace o utkání

3.
sobota
listopadu
Baník VS Plzeň
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 0:1
Branka: 45. Kopic. Rozhodčí: Proske – Pospíšil, Flimmel. ŽK: J. Šašinka, Stronati - Limberský.
Diváci: 12919

Sestavy

Baník

Laštůvka – Mešaninov (86. Pazdera), Šindelář, Stronati, Fleišman – Jirásek, Jánoš (83. O. Šašinka) – Fillo, Hrubý, Holzer – J. Šašinka.

Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Procházka, Hrošovský – Ekpai (68. Havel), Čermák, Kopic (76. Petržela) – Řezníček (86. Chorý).
21
Jiří
Klíma
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný