st 4.7.2018
MUZ

Baník vyhrál v Trnavě znovu s nulou

Čtyři zápasy, čtyři výhry – Baník proplouvá letní přípravou se stoprocentní úspěšností. Sérii čtyř zápasů proti slovenským prvoligistům dnes v Trnavě zakončil vítězstvím 1:0 nad úřadujícím slovenským šampionem, který příští týden vstoupí do předkola Ligy mistrů a dnešní zápas byl pro něj generálkou. Jediný gól vstřelil Martin Fillo po centru Pedrinha. V pondělí Baník vyráží na herní soustředění do Rakouska.

Patnáct minut se hráči srovnávali s úmorným vedrem, pak poprvé vážně zahrozil Spartak, který koučuje kapitán posledních baníkovských mistrů Radek Látal. Po náhodném a nevypočitatelném odrazu balonu uprostřed hřiště šli domácí zprava sami na bránu, ale Jan Laštůvka nepříjemnou ránu bravurně vyrazil.

Trnava měla následující dvacetiminutovku více ze hry, ale územní převahu ze dvou, tří nepříjemných situací gólově nezužitkovala. Baník vyrovnal hru ke konci poločasu a ve 44. minutě měl i stoprocentní šanci: kombinaci Jiřího Fleišmana s Milanem Barošem měl na zadní tyči zakončit Dyjan Carlos de Azevedo, ale tomu ve skluzu scházely opravdu centimetry k doražení balonu do prázdné brány.

Kouč Bohumil Páník provedl o přestávce tři změny a Martin Fillo hned zafungoval jako žolík, když už po třech minutách z malého vápna trknul hlavou k tyči ideální centr Pedrinha  a rozjásal skupinku zhruba sedmdesáti ostravských fandů.

Baník od gólu nabral na sebevědomí a soupeře ve druhém poločasu vyjma několika standardních situací nepustil k ohrožení Laštůvkovy brány. To platilo až do 88. minuty: pak dostal jeden z trnavských útočníků pas za obranu, ale jeho koncovku v poslední chvíli výborným skluzem překazil Jakub Pokorný.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: „Byl to první soupeř, který nám prověřil defenzívu. Ale svoje situace nedohrál. My jsme gólem naopak jednu situaci dohráli, jinak jsme jich zase moc neměli. Byl to pro nás další test, jsme ještě tuzí, měli jsme spoustu technických chyb, kvůlli kterým jsme pak ztráceli síly. Ale postupně se to lepšilo a ve druhém poločase už jsme hráli daleko lépe.“

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

4.
středa
července
Trnava VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:0
Branka: 48. Fillo.
Diváci: 2100

Sestavy

Baník

Laštůvka - Pazdera (67. Mešaninov), Procházka (73. Pokorný), Stronati, Fleišman - de Azevedo (46. Fillo), Šindelář (79. Kaloč), Hrubý (46. Jirásek), Granečný (81. Bolf) - Baroš (46. Pedrinho), Diop (70. J. Šašinka).
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko