ne 14.4.2024
JUN

Béčko zvládlo Hlučín a jde na první místo

Rezerva Baníku zvládla nedělní derby s Hlučínem a po výhře 3:0 se probojovala do čela MSFL. O výhře ve druhém poločase rozhodli Uchenna, Chvěja a Kašpárek.

První zápas přinesl spíše taktickou partii. Hlučín bránil v bloku, který se Baník pokoušel dobývat postupným útokem. Ale první příležitost patřila soupeři. Moučka ve 21. minutě nebezpečně a tvrdě pálil z voleje a jeho ránu na brankové čáře vyhlavičkoval Uchenna.

Pak zahrozil i Baník. Po kombinaci na útočné polovině se k zakončení z malého vápna dostal Kašpárek, ale jeho střela skončila nad brankou. Domácí si tedy pomohli standardkou: ve 48. minutě zakroutil Holaň roh na malé vápno a Uchenna odražený balon dělovkou bez přípravy poslal do sítě.

Baníku se tak začal více otevírat prostor pro rychlé kontry. Druhý gól ale znovu padl po postupné kombinaci, když Krupičkův centr ze strany zblízka nadvakrát dostal za Murina Chvěja.

Nebezpečí pak ještě zvýšil střídající Kilibarda, který pronikal do vápna Hlučína, ale první brejk zakončil nepřesnou přihrávkou, pak jeho ránu k tyči vytlačil na roh Murin a neujalo se ani přečíslení s Chvějou.

Už v nastavení ale po narážečce před Murina pronikl Kašpárek a potřetí překonal brankáře jemným dloubnutím.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: "Jak jsem očekával, Hlučín byl těžkým soupeřem. Dokázal to hlavně v prvním poločase, kdy ten zápas byl vyrovnaný. My jsem dobře bránili, dopředu jsme ale byli nepřesní a nedokázali jsme udržet míč nahoře a ani dostávat do vyložených gólových situací. Co se týče druhého poločasu, stoprocentně nám pomohla standardka. Druhý poločas jsme byli kvalitnějším týmem a soupeř si nevytvořil žádnou situaci ke vstřelení gólu. My pak zhruba od té 70. minuty měli více prostoru, abychom chodili do brejkových situací. Byli jsme z nich nebezpeční a dali nakonec dva další góly, které byly po pěkných kombinacích."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Mikuláš Kubný90000

Informace o utkání

14.
neděle
dubna
Baník B VS Hlučín
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 49. Uchenna, 71. Chvěja, 90+2. Kašpárek. Rozhodčí: Proske – Dorušák, Godfryd. ŽK: Krupička - Cabadaj, Levčík (trenér).
Diváci: 450

Sestavy

Baník Ostrava B

Kubný - Krupička, Měkota, Uchenna, Sanneh - Málek (46. Chvěja), Šudák (63. Temel), Holaň (88. Drozd), Samuel (77. Sirotek) - Fadairo (77. Kilibarda), Kašpárek

FC Hlučín

Murin – Kovala (69. Plesník), Hasala, Kulig, Cabadaj, Praus, Kania (85. Zajíček), Smékal (76. Ptáček), Mládek (76. Levčík), Moučka, Kolaska.
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
0
Paixao da Silva
Ewerton