so 21.10.2023
JUN

Tři krásné góly = tři body

Béčko si ve 13. kole MSFL došlo v Uherském Brodu aktivním výkonem ke třem bodům. Po krásných trefách Jakuba Drozda, Davida Krupičky a Abdoulkarima Jamiu zvítězili baníkovci na Slovácku 3:0.

Baník od úvodu soupeře zatlačil a vytvořil si územní převahu. Že se nevyplácí dávat Jakubu Drozdovi příliš prostoru před pokutovým územím, dostali domácí pocítit ve 13. minutě, když se ostravský záložník nádherně opřel z 20 metrů do míče a projektil skončil pod břevnem domácí brány.

Uherský Brod se pak více osměloval, ale rychle přišla další krásná akce Baníku: Říha ve 22. minutě zatáhl akci po levé straně, jeho centr prošel napříč vápnem až na pravou stranu ke Krupičkovi, který ho parádním obstřelem z voleje uklidil k tyči. 

Baníkovci se uklidnili a pokračovali v aktivním výkonu. Málek ve 25. minutě rychle vytáhl míč na střed a jeho prudkou ránu k tyči domácí brankář zneškodnil.

Do druhé půle vstoupili domácí s větší vervou a prvních pět minut obléhali hostující pokutové území. V 50. minutě ale utekl po pravém křídle Krupička a jeho přihrávku na malé vápno zužitkoval Jamiu pohotovou i efektní patičkou - 0:3.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: "Musím říct, že zápas jsme zvládli velmi dobře. Bylo to náročné těžkým terénem, bylo to i hodně nervózní, ale hráči na to reagovali velmi dobře a věnovali se hře. Dali jsme tři krásné góly, kluci ty situace vyřešili opravdu parádně. Ač se zdá, že hrajeme s týmy z konce tabulky a mělo by to být jednoznačné, tak na hřišti to tak samozřejmě není a každý zápas začíná za stavu 0:0. Byli jsme ale koncentrovaní, věděli jsme, co chceme hrát a dokázali to v zápase realizovat."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Martin Hrubý90000

Informace o utkání

21.
sobota
října
Uherský Brod VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:2
Branky: 13. Drozd, 22. Krupička, 50. Jamiu. Rozhodčí: Proske – Mankovecký, Godfryd. ŽK: Motal - Měkota.
Diváci: 242

Sestavy

ČSK Uherský Brod

Somberg – Votava, Lorenc, Masař, Obdržálek, Martiš, Mančík, Obadal, Novotný, Leskovjan, Michalec.

Baník Ostrava B

Hrubý - Krupička, Říha, Měkota, Š. Hapal - Holaň, Grygar, Drozd (74. Temel) - Málek (66. Látal), Jamiu (56. Bitta), Šudák (74. Samuel).
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka