čt 16.3.2023
A-tým

Jaroslav Svozil odcestuje do Budějovic, ale…

Stále bez Jaroslava Svozila se i v nadcházejícím utkání v Českých Budějovicích bude muset obejít trenér Pavel Hapal a s ním i celý Baník.

Devětadvacetiletý stoper je už sice po vážném zranění kolene zdráv, je však nutné hráčův stav plně otestovat, nastoupí proto nejdříve do nedělního utkání B-týmu ve Velkém Meziříčí. Trenér Pavel Hapal však přesto chce mít Jaroslava Svozila s sebou i v Českých Budějovicích. A vysvětluje proč.

Jaroslav Svozil má za sebou velmi těžké období. Loni v dubnu si přetrhnul vaz v koleni a absolvoval náročnou léčbu a rekonvalescenci. Pro utkání se Spartou se už objevil mezi náhradníky, což mělo svůj význam, přestože do hry ještě zasáhnout nemohl. A stejné to bude i v Českých Budějovicích. 

„Jarda patří mezi nejzkušenější hráče kádru, pro mužstvo žije a má svůj velký význam v kabině. Umí mužstvo pomoci nabudit, má na mladší spoluhráče vliv, patří mezi lídry. Proto s námi pojede i do Českých Budějovic, aby mohl být s týmem i na lavičce v co nejtěsnějším kontaktu, má to svůj význam,“ vysvětluje trenér Pavel Hapal, proč se jméno Jaroslava Svozila znovu objeví mezi náhradníky, ačkoliv do hry s největší pravděpodobností ještě nepůjde. 

„Návrat po takovém zranění je vždycky složitý. Něco jiného je jeho stav na tréninku a něco jiného je zápas. Musíme nejdříve otestovat, jestli je koleno a vše kolem něj úplně v pořádku. Takový test je důležitý i pro něj samotného, aby sám sebe ujistil, že ani v hlavě už to zranění žádné stopy nezanechalo a že se v každé situaci plně koncentruje na to, co se děje na hřišti, a ne na to, jestli to koleno vydrží. Proto Jarda půjde do nedělního utkání B-týmu. Pokud bude vše v pořádku, budeme vědět, že s ním můžeme počítat pro další zápasy A-týmu,“ doplnil Pavel Hapal.

9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
30
Jiří
Letáček
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton