čt 16.3.2023
A-tým

Jaroslav Svozil odcestuje do Budějovic, ale…

Stále bez Jaroslava Svozila se i v nadcházejícím utkání v Českých Budějovicích bude muset obejít trenér Pavel Hapal a s ním i celý Baník.

Devětadvacetiletý stoper je už sice po vážném zranění kolene zdráv, je však nutné hráčův stav plně otestovat, nastoupí proto nejdříve do nedělního utkání B-týmu ve Velkém Meziříčí. Trenér Pavel Hapal však přesto chce mít Jaroslava Svozila s sebou i v Českých Budějovicích. A vysvětluje proč.

Jaroslav Svozil má za sebou velmi těžké období. Loni v dubnu si přetrhnul vaz v koleni a absolvoval náročnou léčbu a rekonvalescenci. Pro utkání se Spartou se už objevil mezi náhradníky, což mělo svůj význam, přestože do hry ještě zasáhnout nemohl. A stejné to bude i v Českých Budějovicích. 

„Jarda patří mezi nejzkušenější hráče kádru, pro mužstvo žije a má svůj velký význam v kabině. Umí mužstvo pomoci nabudit, má na mladší spoluhráče vliv, patří mezi lídry. Proto s námi pojede i do Českých Budějovic, aby mohl být s týmem i na lavičce v co nejtěsnějším kontaktu, má to svůj význam,“ vysvětluje trenér Pavel Hapal, proč se jméno Jaroslava Svozila znovu objeví mezi náhradníky, ačkoliv do hry s největší pravděpodobností ještě nepůjde. 

„Návrat po takovém zranění je vždycky složitý. Něco jiného je jeho stav na tréninku a něco jiného je zápas. Musíme nejdříve otestovat, jestli je koleno a vše kolem něj úplně v pořádku. Takový test je důležitý i pro něj samotného, aby sám sebe ujistil, že ani v hlavě už to zranění žádné stopy nezanechalo a že se v každé situaci plně koncentruje na to, co se děje na hřišti, a ne na to, jestli to koleno vydrží. Proto Jarda půjde do nedělního utkání B-týmu. Pokud bude vše v pořádku, budeme vědět, že s ním můžeme počítat pro další zápasy A-týmu,“ doplnil Pavel Hapal.

10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
21
Jiří
Klíma
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton